Hoe leuk zijn ze? Lijstjes, of het nu de Top 40 of the Best of zijn, wij zijn er dol op. Vandaar bij deze onze serie met lijstjes. Van de beste belasting bespaar tips tot en met de lekkerste ergernissen. Dit is onze Top 5 met de beste tips op ’t gebied van de Loonbelasting.

  1. Speciaal voor de DGA, u weet er is voor u zoiets als een minimumloon, maar er bestaat ook zoiets als de WKR. Deze mag u in mindering brengen waarmee u uiteindelijk en uiteraard minder loonbelasting betaalt.
  2. Over de DGA gesproken, conform bovenstaande mag u ook de auto van de zaak toepassen. Heeft die eigen zaak toch ook nog aanvullende voordelen.
  3. Waar mogelijk, pas de 30% regeling voor uw medewerkers of voor uzelf toe. Want nogmaals, het moet wel leuk blijven. En dit scheelt u echt een slok op een borrel.
  4. Heeft u nog een saldo in box 3 staan? Kijk eens in hoeverre u nog een pensioengat heeft en stort deze vol. #2vliegenin1klap.
  5. Wordt u geholpen door personeel met een zgn. achterstand tot de arbeidsmarkt, laat uw accountant dan gebruik maken van de zgn. LIV. Als je weet hoe het werkt, is het een kleine moeite. We schreven er eerder al een een blog over, lees ‘m hier.

Wil je meer weten over hoe je deze tips nu exact kunt toepassen….bellen staat vrij. En voor onze top 5 beste tips verwijzen we je hier naartoe: https://www.ligterink-dewit.nl/de-top-5-beste-btw-bespaar-tips/

Heb je zelf een idee voor een leuk lijstje, laat het ons weten!

Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk proactief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt. Deze blog is mede tot stand gekomen, door Femke Vrij van Vrijgevig, www.vrijgevig.com

Immers, goed advies is als een investering … het levert u per definitie meer op dan het kost.