Onze diensten

Over Ligterink en De Wit

Ligterink en De Wit is een laagdrempelig kwalitatief administratie + belasting advies kantoor met een enorm hoog service niveau. Uurtje factuurtje kennen we niet, enkel fixed all inclusive tarieven, waarbij aanvullend advies is inbegrepen (ook ’s avonds en in het weekend). Hoewel je voor de gehele backoffice bij ons terecht kunt, blijven de cijfers & financiën altijd de basis. Dienstverlening zit in onze genen, het mkb is onze doelgroep.
…. Ligterink en De Wit Finance, vanuit passie voor cijfers, voor een financieel gezonde bedrijfsvoering.

Opdrachtgevers

Veel start-ups, bovengemiddeld veel ICTers, diverse Installatie bureaus, food en horeca gerelateerde producenten en dienstverleners, kunstenaars & artiesten, Fashion producenten, internationale sales en media organisaties.

Wij werken enkel met de allerbeste systemen en daarmee is jouw informatie veilig.

Indien gewenst kan de administratie volledig electronisch worden uitgevoerd.

Als ondernemer ben je wettelijk verplicht tot het voeren van een administratie + belasting aangifte.

Bij ons heb je het gemak van alles volledig uitbesteden tegen een vast tarief per maand.

Onze 3 pijlers

1. Product

Naast (onbeperkt) advies wordt vier keer per jaar de omzetbelasting gedaan, de btw-aangiftes én 1 keer per jaar de aangifte van de inkomstenbelasting. Nooit meer bang dat je iets vergeten bent. Geen gebruik hebt gemaakt van een bepaalde regeling. Etc. Etc. En je hoeft ook niet meer privé je belastingen te doen. Ook die horen erbij. All-inclusive…!

Wij zien het uitbesteden van de boekhouding en belastingaangiftes als een investering die zichzelf altijd terugverdiend. Hoe vreemd is het dat mensen nog denken dat ze kosten besparen door de boekhouding zelf te doen? Naast de genoemde voordelen is uitbesteden ook nog eens slim, want je maakt dan tijd zodat je gericht omzet kan scoren. 

Lees hier verder over ons product

2. Doelgroep

Ligterink en De Wit richt zich slechts op éen doelgroep, namelijk het MKB. Dat is wel zo duidelijk. De diversiteit van de branches waarbinnen de ondernemers binnen het MKB werkzaam zijn lopen enorm uiteen. Elke ondernemer heeft een andere drijfveer, maar allemaal zijn ze hierdoor extreem gedreven. En daar houden wij van.

De grote(re) corporates, die hebben wij niet (meer) als klant. En dat willen we ook niet (meer). Zij hebben de neiging een disproportionele druk op ons kantoor te leggen. Op onze mensen en ónze bedrijfsvoering. En dat heeft als gevolg dat wij niet voldoende aandacht aan anderen kunnen besteden. Vandaar dat we deze keuze hebben gemaakt.

Lees hier verder over onze doelgroep

3. Methode van werken

Wij houden van duidelijkheid en eenvoud. Daarom ook maar één methode, namelijk een vast scherp tarief per maand. Daarom ook maar één methode, namelijk een vast scherp tarief per maand. Denkend in quotes ter verduidelijking…:

  • “Niet één keer per jaar een joekel van een factuur.”
  • “Als je belt met een kleine vraag, dan heb je niet nog voor je ophangt al een factuur in je inbox te pakken.”
  • “Geen kleine lettertjes waarin staat dat voor alle overige vragen ons uurtarief 290 euro per uur is.”
  • “Wij willen dat je wél belt. Dus twijfel niet en bel. Liever tien keer te veel bellen, dan één keer te weinig.”
  • “Een kop koffie extra en bijpraten, al is het over de F1, kost bij ons geen 10 minuten à  290 euro per uur “
  • “Er is geen standaardoplossing. Iedere keer weer afhankelijk van de specifieke situatie. Het antwoord op vraag kan 180 graden anders zijn.”
  • “Duidelijkheid, geen verrassingen. Afhankelijk van de rechtsvorm van je bedrijf en het aantal personeelsleden weet je je prijs dezelfde minuut.”

Nee, iedere maand een factuur voor hetzelfde bedrag, een vast scherp tarief. Ongeacht het aantal vragen of telefoontjes.

1-manszaak vanaf 189,- per maand | BV’s vanaf 259,- per maand.

Lees hier verder over onze methode

Lars van Loon; eigenaar Ligterink en De Wit

Naast zijn werk als controller en adviseur heeft Lars ruime ervaring in het begeleiden van start-ups. Zijn stijl van werken is grondig maar met een glimlach.

Voor zijn klanten wil hij zaken graag begrijpbaar maken, waarbij hij zich realiseert dat juist dat één van de grootste uitdagingen is. 

Denken in mogelijkheden en kansen

Grenzeloos ondernemen

Podcasts maker