Op verzoek van de Tweede kamer is er nog eens gekeken naar de voorwaarden van het 3e steunpakket. Inmiddels heeft dat tot 2 concrete versoepelingen geleid. Die versoepeling betreft de voorwaarden van het bijzonder uitstel belastingen en de Tozo.

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo)

  • Verlengd tot en met 30 juni 2021
  • Aanvragen per oktober, exacte datum volgt per gemeente
  • Let op de gewijzigde voorwaarden (denk aan de vermogenstoets)

Bij de verlenging van de Tozo zal er naar de beschikbare geldmiddelen worden gekeken. Echter, zo bleek deze week, zal deze toets niet al per 1 oktober worden ingevoerd. Op verzoek van de 2e kamer is deze datum verschoven naar 01/04/2021.

Belastingmaatregelen, bijzonder uitstel

  • Initiële Aanvragen kunnen tot 1 oktober worden gedaan
  • Verlenging kan tot 31/12 worden gedaan
  • Uitstel loopt uiterlijk t/m 30 juni 2021
  • Ruime betalingsregeling (3 jaar) vanaf 30 juni 2021

Het bijzonder uitstel kon tot 1 oktober worden aangevraagd. Echter de verlenging van het eerder gedane uitstel kan nu tot 31/12/2020 worden aangevraagd. Het is de bedoeling dat er vanaf 1 januari geen nieuwe schulden ontstaan. Vanaf juni 2021 gaat u de achterstand in maximaal 36 gelijke termijnen terugbetalen. Mocht ook dat onhaalbaar zijn, kunt u met de Belastingdienst in overleg. De invorderingsrente blijft tot en met 31 december 2021 vrijwel nihil.

Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk proactief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt. Deze blog is mede tot stand gekomen, door Femke Vrij van Vrijgevig, www.vrijgevig.com

Immers, goed advies is als een investering … het levert u per definitie meer op dan het kost.