Podcast, een verhaal, een beetje als het oude hoorspel, zonder beeld, dat je kunt doen (anders dan het kijken van YouTube) tijdens het autorijden, sporten of een wandeling over de hei. Even alleen maar auditief bezig zijn. Luisteren naar podcasts, om te lachen, om te ontspannen maar ook om te leren of te ontdekken, alles kan. Zó leuk en iedereen kan het!

Podcast zijn tevens een methode van reclame maken. Wel een heel erg leuke manier overigens. Want anders dan ‘koud’ nieuwe klanten bellen, kun je met het maken van een podcast een vorm van autoriteit bereiken. Het maken van podcasts is zó leuk, dat wij er inmiddels 6 jaar mee bezig zijn. Ennnnn, dat enthousiasme willen we graag met je delen. Want, hadden we al gezegd, een podcasts maken, dat kan echt iedereen.

Wél een kleine kanttekening, je moet nu niet denken, dat ga ik ook een keertje doen en ik mag de volgende dag 10 nieuwe klanten verwelkomen. Als je de podcasts ook zakelijk wilt inzetten, dan zul je het moeten aanvliegen als een reclamecampagne. Dat doe je ook niet 1-malig, hopen we. Daar maak je toch ook eerst een plan voor. En dan niet voor 1 of 2 keer maar een planning voor minimaal een jaar.

Okay, even terug naar hoe eenvoudig en hoe leuk het is. Op iedere smartphone zit al jaren een standaard app. Op de iPhone is dat de Dictafoon. Daar kun je eigenlijk al alles mee. Zelf gebruik ik ‘op locatie’ de iRig Recorder, omdat ik me dat heb laten vertellen door de techniek mannen van de radio. Na de opnamen, nog wel even bewerken, waarna het online kan via 1 van de vele platforms.

Zelf maken we onze podcasts tijdens de live uitzending van het gelijknamige NH Gooi in Business. Het voordeel daarvan is, dat de kwaliteit in een keer goed is, vanwege het feit, dat de studio over zogenaamde processing beschikt.

Nu ons aanbod
Kom in de uitzending vertellen over jouw bedrijf, je nieuwe product, je bijzondere dienst, jouzelf. En van het gesprek ontvang je dan, hou je vast …….. een podcast. Wij vinden het namelijk bijzonder leuk om ondernemers in ’t zonnetje te zetten, en zó maken we samen een mooi programma.

Maar je kan je idee ook eens tegen ons aanhouden en wie weet duiken we dan samen de studio in. Maken we je eerste podcast. Want als je het doet, doe het dan gewoon in een keer goed.

De podcasts van NHGIB vind je onder andere hier: …….. https://anchor.fm/nhgib