Het is al 4 jaar lang, dat ik gemiddeld meer dan 10,000 stappen aan t einde van de dag op mijn telefoon zie verschijnen. Ter info, afgelopen jaar waren het er 12,500. Ik woog ook wel ietsje te veel, enfin m’n gedrag aangepast, want ik ben toch ook eens gestopt met roken. En sterker.. ik voel me nu fatsig als het een dag niet gelukt is, ik ken zelfs mensen die het dwangmatig noemen. En nee, daar heb je dus geen hond voor nodig. Wel luister ik altijd een podcast … leuke, grappige, interessante verhalen, het lijkt wel reclame voor Gooische Business. Hoe dan ook, ik kom altijd met meerdere ideeën terug. Update doen…?

1. Doorzetters, met Ruud Hendriks en Richard Bross

Ruud en Richard weten een inspirerende podcast te creëren met een mooie mix tussen ondernemerschap, persoonlijke verhalen en de wereld van Tech!

2. DOAC, Day of a CEO, with Steven Bartlett

Een paar jaar geleden was hij blut, voortijdig schoolverlater, bouwde een toonaangevend marketingbedrijf voor sociale media op en nam op zijn 27e ontslag als CEO. Ik begon te luisteren nadat de aflevering over AI werd aanbevolen, en erna de volgknop ingedrukt.

3. Wat gebeurt er eigenlijk in je hoofd, met oa – Klaas Dijkhof

De podcast van SUE & The Alchemists. Waarom zien we toch altijd spontaan bewijs om ons heen van wat we al vinden? Hoe kun je voorkomen dat je gestuurd wordt door je vooroordelen? Het Baader-Meinhof fenomeen etc etc Plus je leert er ook nog iets van.

4. Wat een week, met Maxim Hartman, Willem Treur en René van Leeuwen.

In het kader van … je hoeft niet van elke podcast altijd iets te leren van is deze ietwat absurdistische terug in de oude vpro tijden, die herleven.

5. Ervaring voor beginners – Theo Maassen

Theo Maassen (Oegstgeest, 1966) praat exact 60 minuten met makers over de kunst van het maken. Een kijkje achter de schermen van …. 

6. Gijrath en de Vlieger

Yves Gijrath (Luxury Fair) belt met de in Portugal wonende vastgoed ondernemer Erik de Vlieger om hun mening bij de actualiteit. De mannen zijn al jaren bevriend en samen de nodige zaken meegemaakt.

7. Snobcast, Jort Kelder en Yvo van Regteren Altena

Welkom aan boord bij de avonturen van Jort Kelder en Yvo van Regteren Altena, waarin zij het grauwe heden verwisselen voor het nostalgische toen. Stoorzender tegen het egalitaire, geste aan de exuberantie en ode aan mannen die de bocht uitvliegen. Lekker over the top.

8. Alweer een podcast, Henk Westbroek en Jelmer Gussinklo

Dat Henk Westbroek een gezellige klets is was al bekend, toch? Samen met radio3-jog Jelmer een heerlijk nuchtere kijk op het leven en de wereld. Waarbij het voordeel is dat Henk over voldoende goede verhalen uit het verleden beschikt.

9. Kieft, Jansen, Egmond en Gijp

Vier vrienden over de wondere wereld van het topvoetbal. Wim Kieft, Rob Jansen, Michel van Egmond en René van der Gijp bespreken op geheel eigen wijze de wondere wereld van het topvoetbal. Het is daarbij niet verboden te lachen, er zijn geen taboes en alles kan aanleiding zijn voor een goede anekdote, een verhitte onderlinge discussie of een eigenwijze bespiegeling. En dat terwijl ik niets met voetbal heb.