Wellicht herkent u dat, u geniet voor wat langere tijd van de zon in Spanje of Portugal, en tijdens uw verblijf verloopt uw APK. Wat dan ? U kunt er natuurlijk voor kiezen in 2 a 3 dagen even terug te rijden naar Nederland en na even zovele dagen de vakantie of het (semi) permanente verblijf weer voort te zetten …. Maarrrr … bent u toch minimaal een week PLUS de nodige euros (aan benzine, toll, hotel) kwijt. En dat is zonde, want er zijn ook alternatieven.

APK laten verlengen

Zo is het mogelijk uw Nederlandse APK in Spanje te laten verlengen. Juist voor de mensen die semi – permanent van de meer dan geweldige leefomstandigheden in het warme zuiden genieten, kan dit zomaar een perfecte uitkomst bieden.

En … het is alles behalve moeilijk.
Want, wat een heerlijk efficiënt en geolied proces heeft men er weten in te richten.
Oke oke, de beheersing van de Engelse taal is iets minder goed ontwikkeld dan in de Algarve, maar met het nodige “handen-en-voeten-werk” weet een ieder toch een heel eind te komen. Want vriendelijk staat duidelijk hoog in het vaandel.

Nadat je een afspraak bij het Spaanse ITV hebt gemaakt, hetgeen gewoon in het Engels en via de email kan, meld je je er voor het afgesproken tijdstip bij de balie. Na de aanmelding krijg je vervolgens een tijdstip toegewezen. Binnen een paar minuten zie je eigen kenteken boven 1 van de rijen staan alwaar de keuring wordt uitgevoerd.

Als een waar productie proces, sta je met max een half uur weer buiten, terug langs de balie en klaar. Uw auto voldoet weer een jaar aan de wettelijke eisen. Best handig in verband met verzekering etc.

CONCLUSIE:

… Alles behalve lastig, zeer efficiënt, zeer goedkoop, vriendelijk, kortom een echte aanrader. Tevens een prima reden om eindelijk eens van de prachtige binnenstad van Sevilla te genieten.

Let wel … niet voor niets roepen wij vaak, dat onze adviezen niet klakkeloos gekopieerd kunnen worden. Wij krijgen vaak de vraag of het echt zo eenvoudig is om fiscaal voordeel te behalen. Ja en nee. Sommige zaken zijn door een oplettend administratie kantoor makkelijk voor u te tackelen. Andere zaken liggen wat genuanceerder en zijn vooral afhankelijk van uw specifieke situatie. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk pro actief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt.
……. Immers, de investering in een goed advies levert u vele malen meer op dan het kost.