Google eens op klachten over wielrenners en je zult te weten komen, dat tot wel 65% van de wielrenners last heeft van hun knieën. Terwijl ik eigenlijk op zoek was naar ervaringen over het allesbehalve sociale gedrag van deze groep verkeerdeelnemers. 

Kijk, als een jongetje van 6 nu met een blauw-rood Barca shirt van Messi loopt te voelballen op straat, begrijp ik dat, sterker, zeer aandoenlijk zelfs. Maar we hebben het in deze over een groep 50ers die in de officiële Jumbo-Visma kleuren de openbare weg onveilig maakt. En nu de tour weer is begonnen moet ik toch iets kwijt. Beste leeftijdgenoten ….. U heeft in de verste verte niets, maar dan ook helemaal niets weg van Mathieu van der Poel. Probeer dat dan ook niet.

Want, deze net even een iets te dikke pens, verraad een boel. Daarnaast geeft deze pens u niet het recht om midden op de rijbaan te vertoeven terwijl rechts naast de weg gewoon een fietspad is, hè. En als u uw hobby in het bos uitoefent, mag u gewoon aan de kant gaan voor mensen die van de natuur lopen te genieten.

In Engeland hebben ze voor u, voor deze groep, al jaren een officiële afkorting. Mamils, dat is, Middle Aged Men In Lycra. Met andere woorden, van iets te veel overgewicht genietende 50ers die zich in nylon hijsen. Kortom, gezien bovenstaande, wetende dat u toch een beetje voor lul staat, doe het dan met iets meer bescheidenheid, want u valt nu een beetje negatief op.

En nu we hier toch zijn?
Mogen we het dan ook héél even hebben over de busjes van werklui en pakketbezorgers? Zou u een cursus parkeren voor beginners kunnen volgen? Waarom is uw tijd belangrijker dan de mijne? Waarom parkeert u midden op straat, zodat niemand er meer langs kan, terwijl er 6 meter verderop gewoon een p-plek is? Nah, dat dus.