Okay, toegegeven, het onderwerp van deze blog ‘later als ik groot ben’ is niet geheel zelf verzonnen, maar na het lezen ervan … werd ik wel geïnspireerd. Want, al heel vroeg wordt aan kinderen gevraagd: wat wil je worden als je later groot bent? Veel gehoorde antwoorden zijn: later als ik groot ben, dan word ik mama, brandweerman, zuster of bijvoorbeeld piloot. Onze vraag is daarom: weet jij nog wat jij antwoorde, hoe het antwoord door de jaren heen veranderde en wat je uiteindelijk bent geworden? Wil je daarbij ook meenemen wat je gestudeerd hebt, met welk idee je dat ging doen en wat doe je nu dan in real life doet…..

Ter inspiratie even een voorbeeldje. Neem Lars zelf en hou je vast. Ooit met de hakken over de sloot geslaagd voor de Havo dacht hij ‘wel even’ de HEAO te gaan doen. Helaas…terug naar start, u ontvangt geen bonus. Op naar de MEAO, die hij overigens wel in 1 jaar mocht doen en deed. Tijdens die studie had Lars al wel samen met 2 vriendjes van school een eigen bedrijfje, namelijk een surfshop op Riviera Camping Elburg. Ja echt waar. Na de MEAO had Lars verzonnen surfinstructeur te worden bij ClubMed. Nog groter werd de grap toen hij er daadwerkelijk werd aangenomen. Dat laatste was wel aanleiding voor papa van Loon sr om in actie te komen. Vader stak er een bijzonder professioneel stokje voor en regelde dat Lars, ook al was het studiejaar bijna begonnen, toch nog op de Hotelschool kon beginnen. Achteraf wellicht toch beter…de kans dat hij de Nederlandse Robbie Naish zou zijn geworden, was immers niet zo heel erg groot.

En nu? Tja, dat weten we allemaal, of met andere woorden, the rest is history. Lars heeft na de hotelschool zelfs nog 2 serieuze studies afgerond #helehogeboekhoudschool. En ondanks een 7 maanden durend uitstapje (vlaag van verstandsverbijstering) ergens algemeen directeur denkend te kunnen worden, is Lars enkel en alleen met cijfers in de weer geweest. In 1e instantie in loondienst maar sedert bijna 15 jaar alweer als ondernemer en als trotse eigenaar van zijn eigen accountantskantoor.

Ok, Kom op nu en vertel, “later als ik groot ben…”, wat is jullie verhaal?

 

Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk proactief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt. Deze blog is mede tot stand gekomen, door Femke Vrij van Vrijgevig, www.vrijgevig.com.

Immers, goed advies is als een investering … het levert u per definitie meer op dan het kost.