Het moet niet gekker worden, hoor….bij de Belastingdienst. Ze roepen al jaren “leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker”. Maar ze kunnen het ook steeds gekker maken. Wellicht heeft u ook recent een voorlopige aanslag ontvangen van de Belastingdienst voor uw IB2022. Dat is niet iets nieuws, althans ook vorig jaar hebben veel nieuwe ondernemers dit reeds ontvangen. 

Tja, en zoals u weet hebben we de laatste twee jaar te maken met corona. Het is u vast niet ontgaan. De gevolgen hiervan zijn voor veel bedrijven groot en daarom zijn vrij snel in de allereerste lockdown steunmaatregelen in het leven geroepen. Nu heeft de overheid zoveel geld hieraan uitgegeven dat er ook weer wat geld binnen moet komen. En zie hier de aanvullende aandacht van de voorlopige aanslag IB voor ondernemers. Dus gewoon betalen is het advies. Dit kan in één keer, mits u het geld toch heeft staan. Doe het dan vóór de aangegeven datum: dan mag u maar liefst een hele euro van het totaalbedrag aftrekken. Uh sorry? Ja, echt u krijgt 1€ korting.

U kunt de voorlopige aanslag ook in termijnen betalen, als het maar uiterlijk 31 december 2022 bij de Belastingdienst op de rekening staat bijgeschreven. En let nu even op, want als je de BTW te laat betaalt, al is dat maar één dag……dan krijgt u een boete, hou u vast, van minimaal 50 euro. Uh sorry? Ja, zo werkt het nu dus eenmaal.

Dus, even resumé, zeker weten dat wij en u het goed begrijpen…. De Belastingdienst biedt een korting aan van één euro als je alles in een keer en binnen de daarvoor gestelde termijn (meestal een maand na dagtekening) betaalt. En jawel, u ontvangt een boete van vijftig euro minimaal, indien u de BTW te laat betaalt. Het moet niet gekker worden.

Nah….dat dus.