Gas en daaraan gekoppeld de prijs van electra is momenteel onbetaalbaar, #feit. 

De redenen zijn eenvoudig en tegelijkertijd om je kapot voor te schamen, namelijk … 

  • Door je te mengen in een oorlog die niet de onze is 
  • Door lekker ‘woke’ vast te houden aan principes die enkel betaalbaar zijn in tijden van overvloed. 
  • Door volkomen incompetente ministers die ons land denken te kunnen regeren 
  • Lees … een Minister voor Klimaat, die niet weet hoe een huis met kernenergie te verwarmen en een Minister van Financiën, die het verschil tussen debet en credit niet begrijpt. 

Immers, wat gebeurt er in de praktijk? Wij importeren gas uit India, dat de dag ervoor uit Rusland gekocht is. Een mooie stempel erop, Made in India, fikse marge erover, klaar. 

Daarmee duwt Den Haag hiermee, lees D66, het Nederlandse MKB keihard terug de afgrond in, het was nog niet uit het Corona ravijn geklommen, want de eerste terugbetaal termijn van het bijzonder uitstel moet nog plaatsvinden. Gelooft u het niet, lees dan de Prinsjesdag plannen eens.  

Even terug naar de schoolbanken? Leest u even mee in Den Haag? 

De prijs van een product is afhankelijk van slechts 2 factoren, vraag en aanbod. Dat moet je kunnen onthouden, toch? Voorbeeldje om het te bewijzen: stel, heel veel mensen houden van goud, er is echter niet zo heel veel voorradig, dan gaat de prijs dus omhoog. Omgekeerd voorbeeldje …. Men is gewend aan een bepaalde hoeveelheid gasverbruik, ene Jetten verbiedt het in te kopen bij…, dus het aanbod gaat naar benee en ook dan schiet de prijs omhoog.  

Is er een oplossing? 

JAAA, zonder namen en rugnummers moge duidelijk zijn waar nooit meer op te stemmen, toch? Want, die verkiezingen hoeven niet nog 3,5 jaar te duren. Ik hoop ’t niet, maar een strenge winter, zorgt er wel voor dat dit kabinet de kerst niet zal halen…. Nah, dat dus.