Vertel, wat is er aan de hand?
Omdat we al de nodige tijd fan zijn van het prachtige Portugal (en dan met name de Algarve), probeer je uiteraard een beetje op de hoogte te blijven. Dat lukt best aardig, ondanks het feit ik er geen 365 dagen per jaar woon. Hoe ik het doe …. dat is eenvoudig. Facebook is een prima bron. Zo kan je het Portugese nieuws op Facebook, en dus op afstand, goed volgen. Natuurlijk dien je wel selectief te zijn in wie je wel en niet volgt. Want, ook voor wat betreft dit podium geldt … er zijn complete legers zure mensen, die zo lijkt het, niets anders te doen hebben, dan hun gal t.a.v. hun mislukte leven te ventileren.

Okay, maar welke pagina’s moeten we volgen dan?
Zoals gezegd, het reilen en zeilen m.b.t. Portugal volg ik voor een belangrijk deel via FaceBook. Zie onderstaand een lijstje met de pagina’s (en andere websites) die inhoudelijk het best in elkaar zitten.

 • Algarve Daily News is 1 van de pagina’s/websites, die ik tijdens mijn dagelijkse nieuws rondje aandoe. Hetgeen eind 2006 als een ouderwetse krant verscheen, werd 3 jaar later omgetoverd tot alleen nog een online editie.
 • Portugal/Algarve Resident, verschijnt nog immer wekelijks in print voor de prijs van euro 1.50 Sedert 2014 is er ook een site in de lucht.
 • The Portugal News is een gratis krant, die zichzelf omschrijft als Portugals National Newspaper in English. Net als bovenstaande suggesties zit deze site in mijn dagelijkse nieuws rondje en een musthave ten tijde aankomst of vertrek op Faro Airport.
 • Dutch Portuguese Chamber of Commerce …. Ik citeer van hun eigen site … “We help companies that want to set up a company; find new production facilities, invest in real estate; look for personnel or that want to export or import from Portugal or the Netherlands.”
 • De Nederlandse Ambassade in Lissabon, via het ministerie van buitenlandse zaken dient u zich hier eerst wel zelf aan te melden, want onze overheid stuurt niet ongevraagde spam, vervolgens wordt u automatisch op de hoogte gehouden.
 • Visit Portugal is de officiële pagina van de Portugese equivalent van de Nederlandse VVV.
 • NCA Portugal, is er voor Nederlandstaligen in Portugal. De basis nieuwsvoorziening van deze pagina is prima. Een ding, ga niet de commentaren onder de berichten lezen. Daarvan is 80% onzin, zuur en/of negatief.
 • TV Algarve/Loule TV, is een lokaal RTV-bedrijf dat verslag doet van de Algarve in het algemeen en Loulé in het bijzonder. Verwacht niet het meest actuele nieuws, het is ook geen lokaal equivalent van CNN, maar geniet vooral van de sfeer.
 • Algarve addicts, de Zuid Afrikaanse Nick Robinson kwam 20 jaar geleden naar de Algarve. Nadat hij zijn SUP bedrijf verkocht besloot hij podcasts over de Algarve te maken. Hoewel er al een tijd geen nieuwe online gezet zijn, zijn de oude afleveringen nog altijd de moeite waard.
 • Enjoy the Algarve Magazine. Yayeri en Kyle (NL/D) arriveerden in 2015 in de Algarve en besloten een gratis online magazine te beginnen. Immers dat deden ze ervoor in Engeland toch ook. Een magazine vol wetenswaardigheden en hotspots, die niet overal te vinden zijn, goed geschreven en voorzien van mooie foto’s.
 • Saudades de Portugal is een pagina/site van Marlou en Willeke (Kijk ook even bij nhgooi/uitzendinggemist) waarin beider dames bloggen over hun grote liefde, Portugal. Heerlijk veel aandacht voor alles dat ook maar een heel klein beetje met gastronomie te maken heeft.

Heb ik nu een pagina volledig vergeten te noemen in mijn lijstje hoe je het Portugese nieuws op Facebook kunt volgen, laat het mij weten!

 

Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk proactief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt. Deze blog is mede tot stand gekomen, door Femke Vrij van Vrijgevig, www.vrijgevig.com

Immers, goed advies is als een investering … het levert u per definitie meer op dan het kost.