Nou, dat belooft wat, hè, die kop? Afgelopen week stond dit boven een bericht op de welbekende site van RVO. De garantieregeling Evenementen werd al lange tijd aangekondigd maar is nu dan toch eindelijk van kracht sinds 18 juni. Hoezee hoezee….zult u denken…. Maar we schrijven deze blog niet voor niets.

Het klinkt namelijk heel mooi: ‘Met de (…) regeling staat het Rijk garant voor de gemaakte kosten wanneer een evenement door coronabeperkingen van de Rijksoverheid onverhoopt niet door kan gaan (…)’. Echter…. er zitten nogal wat haken en ogen aan deze regeling.

De voorwaarden namelijk die sluiten zóveel evenementen uit dat het allemaal toch weer mooier wordt weerspiegeld dan het in praktijk is. Het gaat om evenementen die in Nederland gepland staan tussen 1 juli en 31 december 2021. Festivals, concerten, sportevenementen en zakelijke evenementen. Maar als organisator moet je over een evenementenvergunning beschikken (hoezo heb je die nodig dan bij zakelijke evenementen?). Daarnaast moet het evenement al twee keer eerder georganiseerd zijn.

Oh ja…by the way…. Gratis evenementen vallen niet onder deze regeling. Bijna de hele zakelijke bedrijfsevenementensector wordt buitengesloten én alle mooie nieuwe of nieuwere initiatieven worden zo mooi de nek om gedraaid.

Kortom, nog steeds draait die propaganda machine van de overheid op volle toeren. Het lijkt allemaal heel mooi. Maar het duurt maar en duurt maar en puntje bij paaltje is ook deze regeling weer 3x niks.


Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk proactief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt. Deze blog is mede tot stand gekomen, door Femke Vrij van Vrijgevig, www.vrijgevig.com

Immers, goed advies is als een investering … het levert u per definitie meer op dan het kost. Nah, dat dus.