Belastingen, BTW, woon-werkverkeer

EUR 1500 besparen, de Fiets en het woon-werk verkeer

Stel u woont op ietsje meer dan 10 km van uw werk, u vindt dat u wat meer aan sport zou moeten doen en besparen op belastingen klinkt u ook als muziek in de oren.

Investeer in uw boekhouder,…..
want ze zeggen niet voor niets dat wij echt meer opleveren dan we kosten, voorbeeldje ?
Stel u woont op ietsje meer dan 10 km van uw werk, u vindt dat u wat meer aan sport zou moeten doen en besparen op belastingen klinkt u ook als muziek in de oren.

Overweeg dan eens met de fiets naar het werk te gaan. Want, omdat woon-werkverkeer nog altijd zakelijk is, mag u zichzelf euro 0.19 per km vrij vergoeden. Bij een full time inzet, hebben we het dan al over zo een 1000 euro. Maar …. Omdat u dat doet verhoogt u uw zakelijke kosten en drukt u daarmee dus uw winst, en verdient ook nog eens maximaal 52% aan IB terug. Nog eens 500 euro dus. Klinkt best aardig, toch? Daarnaast (voor de liefhebber) valt deze regeling ook nog eens buiten de werkkostenregeling, want bovenstaande betreft een gerichte vrijstelling.

Oja, met deze inspanning van een uurtje per dag, kunt u ook het abonnement op de sportschool ook de deur uit doen. Ondanks het vooroordeel, wijzen de statistieken uit dat het in Nederland veel en veel vaker droog (>90%) dan nat is hoor. De overige voordelen mag u zelf verzinnen.

Let wel … niet voor niets roepen wij vaak, dat onze adviezen niet klakkeloos gekopieerd kunnen worden. Wij krijgen vaak de vraag of het echt zo eenvoudig is om fiscaal voordeel te behalen. Ja en nee. Sommige zaken zijn door een oplettend administratie kantoor makkelijk voor u te tackelen. Andere zaken liggen wat genuanceerder en zijn vooral afhankelijk van uw specifieke situatie. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk pro actief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt.
Immers, de investering in een goed advies levert u vele malen meer op dan het kost.

SHARE US:

Submit to Facebook Submit to LinkedIn Submit to Twitter