08:15 uur … ik stap op mijn stalen ros (uh, fiets) in de wetenschap dat ik precies 13 minuten later op kantoor in Bussum zal zijn. Nog even de podcast van Marcel en Gijs aanzetten, waarvan ik weet dat de beloofde max 12 minuten #kookwekker in de praktijk altijd langer is. In standje 4 de Tafelberg op, #Bolletjestrui, waarna hij terug kan naar de 3e versnelling omdat het vanaf dat moment enkel bergafwaarts gaat. Door het bos en over de hei, de A1 oversteken, waarbij het inmiddels dagelijks weer in beide richtingen goed vaststaat. De auto die mij in Crailo passeerde, zie ik in de file staan voor het stoplicht bij Archibald. 

Halverwege maakte ik een foto …. 6000 km alweer, de auto rijdt 1:10, dat is dus 600 liter benzine, à € 2,00 per liter. Yesss… € 1.200,00 verdiend, ik ga meteen kijken wat ik ermee ga doen. Iets met nieuwe schoenen? Wacht, wacht, wacht ….  opgeteld met de € 1.500,00 uit een eerdere column hebben we het al over € 2.700,00.  En zonder heel veel moeite krijg ik de besparing eenvoudig richting de € 4k. Iets met afschrijvingskosten, onderhoud, slijtage etc. etc. #rekenjezelfrijk. 

Zie daarom nogmaals onze column uit 2015, die nog immer rete-actueel is. Lees ‘m hier.

Oh ja, in meer dan 92% van de tijd is het droog in Nederland. De overgebleven 8% valt ook wel eens ’s avonds en ’s nachts, hè. Nah, dat dus.