Beste mensen, in de categorie eindejaarstips trappen we af met een tip over dividend. Het is eigenlijk heel simpel en behoeft weinig uitleg of toelichting. Keer dividend dít jaar uit, want volgend jaar gaat het percentage met 0.8% omhoog en hou je er dus minder aan over.

Nu we het tóch over dividend hebben en de dividendbelasting weer vol in het nieuws is, omdat Shell heeft laten weten nu dan toch écht naar het Verenigd Koninkrijk te gaan verhuizen, zullen we hier ook nog even over uitweiden.

Want zoals wel vaker wordt in de media slechts een half beeld weergegeven. Jaaaa, er wordt gesproken over afschaffen van de dividend belasting. So far so good. Maar…..dat is alleen voor de internationale corporates. Een andere kant van dit politieke projectje is de verhoging van de dividendbelasting voor de Nederlandse mkb-ers. 

Nu wordt de dividendbelasting niet afgeschaft want daar is in de kamers te weinig draagkracht voor, bye bye Shell, maar de verhoging gaat wél door. Jaja…dit betekent inderdaad dat u als mkb ondernemer betaalt voor een maatregel die niet doorgaat. Nah, dat dus.