Een accounting app, u weet wel, een vaak zelfs gratis dingetje op je telefoon, dat pretendeert je volledige administratie en belastingaangiften uit handen te kunnen nemen. Werkt dat dan wel?

Het is ongetwijfeld zoals ze zelf zeggen:

  • Eenvoudig & begrijpelijk
  • Gebruiksvriendelijk
  • Overzichtelijk
  • Helpdesk beschikbaar
  • Belastingdienst gecertificeerd

Maar …. zoals het bij veel zaken gaat, is ook hier de 20/80 regel van toepassing. Een groot deel van je boekhouding/administratie zal prima verlopen. En ook de btw-aangifte lijkt te werken. Maar hoe zit het met specifieke(re) gevallen? Bijzondere regeltjes? De oplossing en besparing ligt dan namelijk bij de nuance. En die krijg je niet in een one-size-fits-all systeem of programma verwerkt.

Wij, Ligterink & de Wit dus, hebben btw- en Loonbelastingspecialisten in dienst, dat is niet voor niets. Toch horen wij nog weleens … die btw … dat kunnen we echt wel zelf hoor. Dan denk, ben ik nou gek? Ja hoor, vertrouwen op een app die alles voor je doet, dat kán, áls je het niet erg vindt, dat je belastingvoordelen laat liggen.

Een fysiek kantoor, levert namelijk echt meer op dan het kost. Voor aanvullende vragen kun je altijd bellen. De mensen zijn geschoold, specialisten.

Bij ons doen we alles of we doen niets.

Zijn we nu aan het prediken voor eigen Parochie? Ja, uiteraard, maar niet zonder reden. Immers, nogmaals, de verdiensten liggen bij de laatste 20%. En dáár helpen wij graag bij!

 

Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk proactief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt. Deze blog is mede tot stand gekomen, door Femke Vrij van Vrijgevig, www.vrijgevig.com

Immers, goed advies is als een investering … het levert u per definitie meer op dan het kost.