Wij schreven u reeds eerder
In deze rare tijden probeert het kabinet liquiditeit zo veel mogelijk in de onderneming te houden. Dit probeert men onder andere door middel van een versoepeld uitstel beleid belastingen tot 1 oktober.

Heeft u dit bijzonder uitstel nog niet aangevraagd? Het is nog niet te laat. U kunt namelijk tot 1 oktober 3 maanden bijzonder uitstel belasting aanvragen.

Duidelijkheid over de betalingsregeling
Na de nodige onduidelijkheid verscheen op 28 augustus op de site van de Belastingdienst nu toch een bericht over hetgeen er na 1 oktober gebeuren gaat. Op de site valt nu te lezen ….

Vanaf 1 januari 2021 begint de afbetaling van de openstaande belastingbedragen waarvoor u uitstel van betaling hebt gekregen. Daarvoor krijgt u ruim de tijd: 2 jaar.

U krijgt van 1 januari 2021 tot 1 januari 2023 de tijd om uw belastingschuld af te lossen. U betaalt dan 24 maanden lang elke maand een vast bedrag.

Misschien is het voor u niet mogelijk uw belastingschuld binnen 24 maanden af te lossen. In dat geval zoeken wij samen met u naar een passende oplossing.

Hoe wordt u geïnformeerd?
In september 2020 krijgt u een brief waarin bovenstaande nog een keer uitgebreid wordt uitgelegd.

In december 2020 ontvangt u ook een brief. Daarin staan:

  • een voorlopig overzicht van uw belastingschuld
  • de voorwaarden van de betalingsregeling
  • het maandbedrag van de betalingsregeling

In maart 2021 ontvangt u weer een brief, met:

  • een definitief overzicht van uw belastingschuld
  • (eventueel) het aangepaste maandbedrag van de betalingsregeling

 

Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk proactief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt. Deze blog is mede tot stand gekomen, door Femke Vrij van Vrijgevig, www.vrijgevig.com

Immers, goed advies is als een investering … het levert u per definitie meer op dan het kost.