Halverwege de maand, realiseer ik me dat het me opmerkelijk eenvoudig afgaat. Okay, ik heb geen 100 nieuwjaarsrecepties bezocht, het aantal buurtborrels viel ook mee, maar bovenal ben ik me eens gaan verdiepen in het alcoholvrije assortiment. Ennn, lieve mensen, wat is me er een partij bagger op de markt. Daar ga ik jullie dus ook niet mee lastigvallen. Edoch, lees vooral verder, want daarin vind je mijn top-5, die jou als lezer wellicht dat laatste duwtje in de rug helpen kan ….. 

1.     Martini Vibrante non–alcoholic met Club Soda 
Neem een groot wijnglas, 2 goeie klonten ijs, 1/3 Martini en 2/3 Spa rood. Het resultaat is een frisse mix die ergens tussen een Campari Soda en Aperol Spritz zit. Let wel, neem de rode Martini en niet die gele. 

2.     Rode wijn met 7up 
Alleen al bij de AH is een enorme diversiteit aan alcoholvrije rode wijn te verkrijgen. Let op, Ik zou het niet combineren met een goede Ribeye. Maar als aperitief is het fantastisch. Net als hierboven een bordeaux glas. Twee fikse klonten ijs en dan 50/50 wijn om 7up. 

3.     Gin & Tonic 
Er bestaan echt enorm veel Alcoholvrije Gins. Maarrrrr, wat een partij gore bagger zit daar tussen zeg. Echterrrrrr, de 0,0 van Tanqueray is wel prima te drinken. Wijnglas, ijs, gin, citroensap en de tonic doet de rest. Stuur me een DM voor die dure, die je niet wilt. 

4.     Lowlander 0,0% wit 
Voor de bierdrinkers onder ons. Ook hierin is de nodige progressie geboekt sedert de #Buckler. Zelf ben ik geen kenner, maar deze zat in een pakket die we van een klant kregen vorige week, had ik al dank gezegd #Bianca? En ik vond hem heeeeerlijk.  

5.     Amstel Radler 0,0 citroen 
Een heerlijke dorstlesser voor na het sporten. Wel ijskoud drinken + Wat kun je er verder over zeggen …  

Een paar nadelen …. Je slaapt 10 x beter, waardoor er overdag tot wel 100 x meer uit je handen komt. Plus je valt er nog eens van af ook, ….. nah, dat dus.