Hoe leuk zijn ze? Lijstjes, of het nu de Top 40 of the Best of zijn, wij zijn er dol op. Vandaar onze serie Top 5, van de beste belasting bespaar tips tot en met de beste ergernissen. Dit is onze Top 5 beste btw bespaar tips:

  1. Ook al heb je geen auto van de zaak, dan bestaat er tóch een regeling voor btw aftrek op je privé auto. Gebruik je een privéauto ook voor zakelijke doeleinden dan kun je naast de 0,19 cent ook nog BTW aftrekken. Bijvoorbeeld de btw over het groot onderhoud.
  2. De Btw op je rosé bij de lunch (en ook de rest van heel die lunch) is al heel lang NIET meer aftrekbaar. Koop je diezelfde rosé als een geschenk voor een zakenrelatie, dan opeens weer wél!
  3. Maak waar mogelijk gebruik van de kleine ondernemers regeling (KOR). Mits je onder de drempel blijft kun je tot € 1.883 aan btw besparen.
  4. Zit je met een niet betaalde factuur en de debiteur is failliet? De Btw kan je dan terugvragen. Als je een factuur stuurt, moet je de btw daarover direct aangeven en betalen. Als een factuur oninbaar is geworden, bijvoorbeeld door een faillissement, dan heb je dus btw betaald die je niet ontvangen hebt. Deze btw kan je dan terugvragen.
  5. Vergeet niet 9% Btw af te trekken van het treinkaartje. Ook al staat het niet als zodanig op het kaartje zelf, je mag wel degelijk die 9% btw aftrekken!

Jij nog een idee voor een goeie top 5? Laat het ons weten!

 

Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk proactief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt. Deze blog is mede tot stand gekomen, door Femke Vrij van Vrijgevig, www.vrijgevig.com

Immers, goed advies is als een investering … het levert u per definitie meer op dan het kost.