In 2019 schreven we al over ons enthousiasme voor podcasts. Het is zó leuk, lekker tijdens het wandelen op de hei, het fietsen naar het werk of onderweg in de auto in de file of tijdens een lange rit ….het maakt niet uit. Luisteren kun je (in tegenstelling tot Youtube kijken) altijd en overal. In deze blog delen we een update van Lars’ favoriete podcasts. Om te leren, inspireren, tips & trics ‘af te kijken’ of, gewoon hard op lachend je hoofd even leegmaken om daarna weer zelf aan het werk of op geheel eigen wijze toe te passen. Het zijn allemaal nieuwe ten opzichte van 3 jaar terug ….  

Ennnnnnn dan nu de vraag aan jou: welke podcast mis je? Wat is JOUW FAVORIET? 

1.     Onbehaarde Apen 

Onbehaarde apen is de wetenschapspodcast van NRC. Lucas Brouwers, Hendrik Spiering en Gemma Venhuizen bespreken kleine ontdekkingen, wilde theorieën, wereldschokkende inzichten en alles wat daar tussenin zit. Juist de onderwerpen die ver afstaan van de dagelijkse praktijk, maken dat je de meest enthousiaste ideeën opdoet. 

2.     Maarten van Rossem 

Historicus, ooit verbonden aan de Universiteit Utrecht, geeft samen met Tom Jessen zijn eigenwijze kijk op actualiteiten maar ook op gebeurtenissen uit het verre verleden. Leuk aan deze show is hoe Maarten er tegen aankijkt gecombineerd met parate kennis van zijn vakgebied. 

3.     NPR – How I built this 

Guy Raz dives into the Stories behind some of the worlds best know companies. How I built this weaves a narrative journey about innovators entrepreneurs and idealist and the movements they built. Aldus de shownotes, enfin hoe directeur eigenaren hun bedrijf groot maakten. 

4.     TPO – The Post Online 

Roderick Veelo en Bert Brussen bespreken 2 x per week de actualiteit met een hoog politiek gehalte, waarbij de vrijdag aflevering wordt gedomineerd door de zogenaamde woke week, waar bedrijven en instellingen in voorbij komen die zich om marketing redenen een enorme partij in de rondte deugen. 

5.     NPR – Ted Radio Hour 

Exploring the biggest questions of our time with the help of the world’s greatest thinkers. Host Manoush Zomorodi inspires us to learn more about the world, our communities and most importantly ourselves. De meest uiteenlopende onderwerpen verbreden je horizon.  

6.     Nare Jongens 

Jan Dijkgraaf en Bas Paternotte kennen elkaar uit de tijd van Metro. De mannen bespreken de actualiteit met een hoog politiek karakter.  

7.     Weer een dag  

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman bellen elke dag en praten je bij over de dagelijkse actualiteit. In 12 minuten nemen ze het nieuws door maar klagen tussendoor ook over het leven, vieren hun succesjes en halen herinneringen op. Elke dag opnieuw. 

8.     Koster en van Dijk 

Wat speelt er in de krochten van het Mediapark? Wat gebeurt er echt in de coulissen? In deze podcast fileren en analyseren Mark Koster en Ton F. van Dijk de Nederlandse media.  

9.     Tim Fransen 

Cabaretier en filosoof, yess, goeie combi, Tim Fransen met o.a. comedy- en cabaretfragmenten, ingesproken columns en essays, en wie weet af en toe een voorproefje van zijn langverwachte R&B-debuutalbum. 

10.  Vastgoed gezocht 

Maarten Bouwhuis en Maarten de Gruyter duiken in de wereld van het vastgoed. Van een tweede huis als investering tot en met de financiering van je bedrijfshal en de toekomst van kantoorpanden. 

11.  De Kapiteinenlijn 

Yves Gijrath belt met de in Portugal wonende Erik de Vlieger om hun mening bij de actualiteit. Opvallend is de goede redactie die ervoor heeft gezorgd dat al de nodige onthullingen hebben plaatsgevonden. 

12.  I donot know about that 

De Australische comedian Jim Jeffries bespreekt samen met een expert, Kelly Blackheart, Forest Shaw en Jack Hackett een onderwerp, dat voor Jim onbekend is. Oja, kijk ook even op Youtube naar zijn act over gun control.  

13.  BNR Petrolheads 

Bas van Werven (BNR ochtendshow) en Carlo Brantsen (Carros) bespreken op geheel eigenwijze het autonieuws, zolang het maar niet al te groen is.  

14.  Teun en Gijs vertellen alles 

Gijs Groenteman neemt met jeugdvriend Teun van de Keuken de week door. Halverwege de show bellen de mannen met moeder Hanneke en sluiten af met de Beatlestip. 

15.  F1 aan tafel 

Deze podcast is onderdeel van Granprix Radio waar Olaf Mol, Jack Plooij en Frans Verschuren, samen met de nodige gasten de wereld van de F1 doornemen. Omdat de mannen al jaar en dag niets anders doen zit het met de parate kennis wel goed.