Nederland zou 5 weken in een stevige lockdown gaan
Zo schreven we maandag 14 december. Inmiddels weten we dat het niet bij deze 5 weken is gebleven. En in plaats van eindelijk eens aan het werk te gaan, was de politiek vooral met zichzelf bezig. Aftreden, demissionair en dat alles vanwege een paar uitkeringsfraudeurs, die enkel en alleen niet helemaal netjes opgespoord zouden zijn, aldus onze bronnen bij de Belastingdienst.

Ondertussen schreeuwt de propaganda machine van onze overheid … Een forse uitbreiding steun- en herstelpakket. Alsof het fantastisch nieuws is. Neen, Hugo de Jonge, wij het MKB, wij willen gewoon weer aan het werk. Vooruitkijken, weten wat te doen om wel weer aan het werk te kunnen, i.p.v. een brief met ideetjes wat eventueel te gaan doen zonder enige concrete duidelijkheid, nah dat dus.

Ondertussen de inhoud van de brief, meer van hetzelfde + vage ideeën
De TVL gaat iets omhoog en wordt verlengd. Het minimale omzetverlies à 30% blijft, maar maximum van 250 medewerkers vervalt. De maximale subsidie à € 90k gaat omhoog naar € 330k. Het minimum subsidiebedrag gaat van € 750 naar € 1500.

De eerder genoemde éénmalige Opslag Voorraad Gesloten Detailhandel (OVGD) gaat vanwege de verlenging ook iets omhoog en wordt nu eenvoudiger berekend, te weten TVL x 1,21.

Speciaal voor de starters wordt naar een TVL-achtige oplossing gezocht. U raadt het al, de precieze invulling is ondanks de brief van 26 x A4 nog niet bekend. Maarrrr getracht, lees getracht wordt hier medio mei (?!?!) al meer duidelijkheid over te kunnen bieden.

Over de zogenaamde evenementen module, die medio januari bekend zou worden is nog altijd geen duidelijkheid. Onze regering was even druk met iets anders.

De NOW Q1 2021 kan vanaf 15 februari aangevraagd worden en de vergoeding gaat ietsje omhoog naar 85%.

De Tozo Q1 2021kan vanaf 1 februari aangevraagd worden. Voor wat betreft de Tozo Q2 2021 is de eerder aangekondigde vermogenstoets komen te vervallen. Naast de Tozo is tevens een zgn TONK in de maak, zodra hierover meer bekend is, zetten we het op de site.

Het bijzonder uitstel belastingen is ook weer verlengd, en kan tot 1 juli aangevraagd/verlengd worden. De eerste terugbetaling (36 termijnen) is uitgesteld naar 1 oktober. Maak hier gebruik van, want ondanks alle mooie woorden, hoeft u voor een lening echt niet met de bank te bellen. Kun je ook hieraan niet voldoen dan is een zgn afstel achterdeur (TOA / WHOA) in de maak.

Tevens worden de eerder besproken maatregelen, zoals verlaging DGA loon, de vrije ruimte, versoepeling urencriterium, werkkostenregeling allen verlengd. Bron: rijksoverheid.nl

 

Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk proactief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt. Deze blog is mede tot stand gekomen, door Femke Vrij van Vrijgevig, www.vrijgevig.com

Immers, goed advies is als een investering … het levert u per definitie meer op dan het kost. Nah, dat dus.