Ik zit op Clubhouse en ik vind het leuk
Het moet toch minstens een jaar of 3 terug zijn geweest, dat ik eindelijk weer eens een nieuwe app heb geïnstalleerd. Maar goed, vorige week was het dan toch zover. Ik werd er door Femke op geattendeerd en zoals ik zei …. Ik vind het reuzeleuk. En ja, het is pas sedert anderhalve week, ik kan mezelf dus nog niet echt een expert noemen, maar ik ga wel omschrijven wat er zo leuk aan is.

Wat is het?
Het betreft dus een nieuwe app, retehip, vooralsnog enkel voor de Apple én invite only, die ik omschrijf als een combinatie van de zakelijke insteek van LinkedIn en de audio focus van een podcast. Een nieuwe manier van kennis delen, alwaar het er ook nog eens op bijzonder positieve manier aan toe gaat.

Ik heb er inmiddels de meest diverse onderwerpen voorbij zien vliegen. Hoe verdien je geld met je kennis. Hoe creëer je een passief inkomen, hoe maak ik m’n bedrijf schaalbaar? Maar ook een enorme diversiteit aan publiek, van hippe gasten die online al het nodige deden, via bekende Nederlanders die het omarmd hebben tot aan zweverige types waarvan ook ik niet begrijp dat er überhaupt een rooie cent mee te verdienen is.

Kortom, het is audio only, live, niet terug te luisteren, zeer positief, elkaar afzeiken heb ik nog niet meegemaakt en daarmee bijzonder inspirerend.

Wat kun je ermee?
Na een weekje heb ik echt niet op alle vragen een antwoord, maar ik denk er wel over na. Vergroot het je business? Is het een alternatief voor een webinar of een online training? Ennnn, is het toepasbaar op alle businessmodellen? Ik weet het nog niet, maar ik heb echt wel eens weekje gehad, waarin ik me dergelijke vragen niet gesteld heb.

Pas op voor FOMO …
Fomo, ofwel, the fear of missing out is een hippe manier van omschrijven dat iets enorm verslavend kan zijn. Dat wetende heb ik er echt al wel het nodige geleerd, al was het maar te zien hoe anderen denken, of waar ze behoefte aan hebben. Nah dat dus ….

Ps, ik heb nog 5 invites open, wie doe ik er een plezier mee?