Tsja, de Brexit, er is zo langzamerhand wel genoeg over geschreven en gezegd, zou je denken. Maar ik blijf me verbazen. En misschien wel vanuit een ander oogpunt.

Ik ken een aantal intelligente Britten met een eigen bedrijf die ooit voor de Brexit hebben gestemd en dat bij een 2e referendum opnieuw zouden doen, ik begrijp dat niet.

Ligt ‘t aan mij of lijkt het erop dat die rare eilandbewoners ten westen van ons nog niet door hebben dat de zogenaamde War al een tijdje terug is. Ik luister wel eens naar de NOS en ja ook naar de BBC, alwaar ik op de NOS eens per jaar de WOII nog wel eens voorbij hoor komen Op de BBC echter vele malen per week, serieus. De Britten worden geroemd om hun tradities, okay.

Maar je hoeft toch niet in t verleden te blijven leven? Wake up guys … het is dadelijk 75 jaar terug.

Van samenwerken is nog nooit iemand slechter geworden. Het aantal spreekwoorden, gezegdes en geweldige quotes waarin samenwerken een rol speelt is gigantisch. En ja, dat we al 75 jaar in vrede leven, mag je écht wel te schrijven aan samenwerking. Tussen landen. Dus ook dankzij de Europese Unie. Dat is slechts één voorbeeld.

Natuurlijk vind ik ook dat je te ver kan gaan, over-reguleren, teveel regeltjes. Nee, daar hou ik zeker niet van. Maar in de basis is die samenwerking helemaal niet verkeerd. Hoe kan je het dan in je hoofd halen om uit zo’n samenwerking te willen stappen. Doodeenvoudig. Nou ja, zó eenvoudig blijkt het nu allemaal toch niet te zijn. Of wel soms?

 

Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk proactief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt. Deze blog is mede tot stand gekomen, door Femke Vrij van Vrijgevig, www.vrijgevig.com

Immers, goed advies is als een investering … het levert u per definitie meer op dan het kost.