Wellicht dat u het herkent
We willen naar Portugal, maar wat doen we met de auto? Gaan we zelf rijden of gaan we ter plekke huren. Zelf rijden heb ik 2 x gedaan. In 24h vanuit ’t Gooi naar Almancil. Bij aankomst een small beer en dan je nest in.

Zelf rijden staat overigens niet gelijk aan goedkoop! We hebben het wel over 2500 km. Dus hebben we het over de benzine, dus hebben we het over de toll en peage ennnn wellicht dan 1 of meerdere overnachtingen. En voor de zelfstandigen onder ons …. Gemiste declarabele uren. Wellicht leuk voor mensen die wel kunnen genieten van de reis, ik geniet echter pas zodra ik er ben, geen minuut eerder.

Zijn er dan alternatieven?
Zeker, nou en of, er zijn echt grijstinten. Hetgeen ik hier verder wil bespreken is …..  Zet de auto op transport en vlieg zelf. De truc is nu, stop niet na 5 minuten googlen. Of, lees even verder. Zelf hou ik de prijzen voor een transport met enige regelmaat in de gaten en dat was best schrikken af en toe. € 2000 leek eerder de regel dan een uitzondering. Totdat ik werd geattendeerd op de het transportbedrijf Serra da Neve van Jose en Fernanda Marujo. Wat een vriendelijke mensen, welk een service, wat een fijne beleving, vandaar dus deze blog. https://transportesserradaneve.pt/

Nadat we een tijdvak en een prijs hadden afgesproken, werd onze auto voor de deur opgehaald. Om vervolgens en week later in Nederland wederom voor de deur te worden afgeleverd. En dat voorrrr … Faro – Amsterdam bleek slechts € 650, daar kun én wil je toch niet zelf voor rijden?

Hier eindigde in 1e instantie deze blog, Tot ik de volgende feedback kreeg …. thanks, Lars, maar hoe nu verder? Hoe nu verder dacht ik? De auto is nu toch weer terug in NL. Maar ik kreeg de feedback van iemand die dacht, oke, dan staat de auto eenmaal in Portugal en dan? Dat zal ik u vertellen.

Want daarin zijn eigenlijk slechts 3 smaken te onderscheiden.

  1. Voor kortere tijd
  2. Lang en officieel emigratie
  3. Lang en in Nederland woonachtig blijven

Is het voor kortere tijd, dan laat u de auto netjes op gele platen staan. Betreft het een langere periode en u emigreert officieel naar Portugal, dan mag de auto onder voorwaarden mee als inboedel en is het overschrijven een relatief goedkope administratieve handeling.

Is het voorgaande geen optie en u wilt de auto toch op Portugese platen, bezint dan eer ge begint. Want …. Dat laatste is namelijk best een dure grap. Sterker, de kosten kunnen vaak hoger zijn dan de waarde van uw auto.

Nah dat dus …..