Schoenmaker blijf bij je leest
Ik ga je iets vertellen … #scoop… ik doe het onderhoud aan m’n auto niet zelf. Dat geldt ook voor het knippen van m’n haar, het wassen van de ramen en het bijhouden van het schilderwerk van de kozijnen. Ennnnn… daar is een bijzonder goede reden voor. Ik ben er geen expert in, zal er langer over doen, ben er minder goed in ennnn ik vind het niet echt leuk werk. 

Tegelijkertijd kan ik deze tijd een stuk beter besteden aan hetgeen ik toevallig wel leuk vind en waar ik ook nog eens goed in ben. Stuk beter toch. En weet je wat …. het levert uiteindelijk ook nog eens een stuk meer op. Ik zie alleen maar win win win ….. Zo geldt dit ook voor het doen van je administratie + belastingaangifte … Niet lullig bedoeld hoor, maar ook dit is een vak. Tja, schoenmaker blijf bij je leest…

Accounting app
En toch en toch en toch word je momenteel weer doodgegooid met reclames van software boeren die een accountancy pakket aan de man willen brengen. Het is ongetwijfeld zoals ze zelf zeggen: eenvoudig & begrijpelijk, gebruiksvriendelijk, overzichtelijk….

Maar …. zoals het bij veel zaken gaat, is ook hier de 20/80 regel van toepassing. Een groot deel van je boekhouding/administratie zal prima verlopen. En ook de btw-aangifte lijkt te werken. 

Hoe zit het dan met…
Maar hoe zit het met specifieke(re) gevallen? Bijzondere regeltjes? De oplossing en besparing ligt dan namelijk bij de nuance. En die krijg je niet in een one-size-fits-all systeem of programma verwerkt. Dus… trap er niet in, je laat geld liggen. Zullen we een paar voorbeeldjes geven?

  • Wat doe je dan met de 0.19 cent waarmee je de winstbelasting kunt verlagen?
  • Wat doe je met de btw op groot onderhoud, waarmee je en minder btw en ib betaald?
  • Wat doe je met de afschrijving voorraden, waarmee minder Inkomsten Belasting (IB)?
  • Wat doe je met de afschrijving dubbele debiteuren, wederom minder IB?
  • Wat doe je met de rente over een lening, je betaald echt minder belasting he?

Enfin, wilt u dat we nog even doorgaan, kan echt hoor …. Of is het zo wel duidelijk?!?

Het is een vak: accountancy / boekhoudkunde
Wij, Ligterink & de Wit dus, hebben btw- en Loonbelastingspecialisten in dienst, dat is niet voor niets. Toch horen wij nog weleens … die btw … dat kunnen we echt wel zelf hoor. Dan denk, ben ik nou gek? Ja hoor, vertrouwen op een accounting app die alles voor je doet, dat kán, áls je het niet erg vindt, dat je belastingvoordelen laat liggen.

Een fysiek kantoor, levert namelijk echt meer op dan het kost. Voor aanvullende vragen kun je altijd bellen. De mensen zijn geschoold, specialisten.

Bij ons doen we alles of we doen niets.

Zijn we nu aan het prediken voor eigen Parochie? Ja, uiteraard, maar niet zonder reden. Immers, nogmaals, de verdiensten liggen bij de laatste 20%. En dáár helpen wij graag bij! Kijk maar eens bij onze diensten.

Nah, dat dus.