Wat is er aan de hand?
Je kent mijn houding ten opzichte van social media. Ondanks het feit dat er bijzonder veel negativiteit en meningen als feit worden gepresenteerd op de diverse social media, bekijk ik toch vrijwel dagelijks Twitter even. Ik geef je 5 redenen waarom ik nog wel op Twitter zit. Maar eerst, als ik een sirene door de straat hoor rijden, weet ik vrijwel à la minute wat er aan de hand is. Wat mij betreft is er geen enkel medium sneller dan Twitter. Daarnaast vind ik sommige meningen de moeite waard. Welke? Lees verder.

Wie volg ik dan nog op twitter?
Ik volg een kleine 250 personen/bedrijven op Twitter. Bekenden, waarmee ik op school in het klasje heb gezeten. Mensen waarmee ik heb samengewerkt en waarvan ik het leuk vind op de hoogte te blijven van hetgeen hen zoal bezighoudt. Daarnaast zijn er categorieën waar mijn persoonlijke interesse naar uitgaat.

 1. Werk gerelateerd
  Inherent aan het werk dat we ooit gekozen hebben, betekent in mijn geval, dat je het nieuws dagelijks bijhouden moet. Het economische en financiële nieuws volg ik bij voorkeur via het FD omdat het vakinhoudelijk van een redelijk niveau is. Meer gedetailleerde fiscale onderwerpen volg ik via Taxence. Zodra het ook een mening mag hebben vind ik de jongens van Quote en Follow the Money leuk.
 2. Voor het meer algemene nieuws en sport volg ik uiteraard onze vrienden van NH (Gooi). Qua sport volg ik de PGA Tour en de European Tour. Niet omdat ik zelf een geweldige speler ben, maar met name omdat er vaak korte clips van de mooiste slagen bij zitten en ik dan denk, kijk, zo kan het ook. Met een knipoog naar mijn jeugd volg ik Robby Naish en Bjorn Dunckerbeck, die nog altijd actief zijn in de surfwereld. (zie ook mijn blog: https://www.ligterink-dewit.nl/later-als-ik-groot-ben/)
 3. Media in het algemeen en Radio in het bijzonder
  Als we het hebben over algemeen media nieuws, dan mogen wat mij betreft: de spreekbuis, media courant en radiofreak niet ontbreken. Meer specifiek ben ik fan van Astrid de Jong en dan niet enkel in haar rol als nachtzuster, maar als radio maakster in het algemeen. Daarnaast heeft Ferry Maat onze generatie muzikaal opgevoed.
 4. Opinie en politiek
  In deze categorie volg ik, hoe kan het ook anders, mensen die qua politieke voorkeur een beetje bij de ondernemer (en dus ook bij mij) in de buurt komen. Jan Dijkgraaf volg ik eigenlijk al sedert hij op de radio, Echte Mannen presenteerde. Erik de Vlieger is tegenwoordig ondernemer in Portugal. Rob Bruintjes is politicus te Blaricum. Robert Jensen is van tv naar het internet verhuisd en hoewel je het niet met hem eens hoeft te zijn laat hij wel een ander geluid horen.
 5. Ten slotte, humor, want het moet wel af en toe om te lachen zijn
  De mannen van CCTV-Idiots zijn toch wel echt koploper van de hedendaagse funniest home videos, Ricky Gervais volg ik sedert hij The Office maakte en ik denk alles dat hij gemaakt heeft wel gezien heb. Daarnaast is Gervais overtuigd atheïst en ooit als filosoof afgestudeerd hetgeen ervoor zorgt dat hij humor bijna als een wetenschap benaderd. Als je RG leuk vindt, wellicht dat je zijn vriendin Jane Fallon ook kunt gaan volgen. In de categorie stand up moet ik ook heel hard lachen om Daniel Sloss en Jim Jefferies. Nog 1 Klapper op de vuurpijl doen dan maar? De mannen van NPR Cartalk. (maar daar hebben we in onze blog over podcasts ook al uitgebreid geschreven: https://www.ligterink-dewit.nl/de-favoriete-podcasts-van-lars/)

Heb jij nog een ultieme Twitter-volg-tip, laat het mij weten!

 

Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk proactief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt. Deze blog is mede tot stand gekomen, door Femke Vrij van Vrijgevig, www.vrijgevig.com

Immers, goed advies is als een investering … het levert u per definitie meer op dan het kost.