Het is 10 jaar terug dat een idee ontstond… laten we het Lokale MKB eens in ‘t zonnetje zetten… We zaten midden in een crisis. Grote corporates ontsloegen massaal duizenden werknemers. Terwijl, even ter info, van de 2MIO bedrijven in NL er slechts 2K groot zijn. Lees… het is wel het MKB dat de Nederlandse economie draaiende houdt. 

Omdat Lars op kantoor niet heel veel anders deed en doet dan leuke gesprekken voeren met ondernemers, dachten we… hoe moeilijk kan het zijn om deze enthousiaste verhalen te delen met de rest van de wereld. Wie weet leer je er iets van of brengt het je op ideeën. 

“Ik weet nog goed, we begonnen met opnemen, en vervolgens alle kuchjes en versprekingen eruit knippen. Omdat dit 4 uur extra aan nabewerking kostte, besloten we dergelijke fouten maar heel hard te benadrukken en vervolgens weg te lachen.” vertelt Lars.

Inmiddels is alweer jarenlang sprake van een vast hecht team van 5 personen:

Yvonne: fotograaf, presentator en de verbindende factor van het stel

Roel: ICT Specialist en 1 van de 2 technici

AJ: presentator en in t dagelijkse leven wijnimporteur van met name Franse parels

Almar: ICT Specialist en die andere techneut die maakt dat wereldwijd te beluisteren zijn

Lars: Eigenaar LenW Accountancy & fiscalisten voor het MKB only en initiatiefnemer van Gooische Business (GB).

Waar we in het begin nog wel eens moeite moesten doen de show te vullen, is daar al jaren geen sprake meer van. Mensen benaderen ons zelf met een enthousiast idee, we hebben een fijne pijplijn. Maar laat dit je niet weerhouden ons een berichtje te sturen. Daarnaast hebben we een schare vast terugkerende content leveranciers #Co, #Herma. 

We kunnen ons individuele items herinneren die wel 150K keer bekeken werden (Miedema en Jeroen vd Boom). Maar normaliter, zitten we in een goede maand zitten we op dergelijke aantallen tussen de 150k en 200k views. En we hebben dan ook nimmer een NPO-zomerstop van mei tot september. We worden door heel de wereld beluisterd. Oké, Nederland springt erboven uit. Maar kennelijk zijn er legio Nederlanders in den vreemde, die op deze manier feeling houden met… Amerika, Portugal en Spanje bezetten plek 2, 3 en 4. Er luisteren wel iets meer mannen dan vrouwen. En de doelgroep is ook wel iets ouder, want tot 30 jaar beslaat nog net geen 20% van het totaal. 

Wie is er niet langs geweest … Jeroen van der Boom, vanuit Papageno is nog immer de best beluisterde uitzending via de podcast. Op nr. 2 staat Fons de Poel met Willibrord Frequin. Bekende Nederlanders en artiesten doen het vaak goed … Karin Bloemen, Harry Vermegen, Olaf Mol, Laura Fygi, Hans van Hemert, Sonny Hoogwerf etc. etc. En ja, we kunnen een A4tje vol namedropping doen, maar ook de uitzending met Hanny die aankondigde te stoppen met Elefante Bianco staat in de top 10. 

Enfin, we kijken terug op 10 fantastische jaren met aandacht voor de nieuwste fiscale updates, uiteraard ondernemers, waarvan veel horeca. Maar ook lokale goede doelen, veel aandacht voor Jazz, op locatie uitzendingen, politiek (Rob Bruintjes, we denken wel aan je hoor), netwerk borrels en tijdens corona hebben we geen week gemist. Kortom, wellicht plakken we er nog wel 10 jaar aan vast.

GB nemen we elke vrijdag op tussen 17.00 en 18.00 uur en wordt live uitgezonden via NH Gooi. Aansluitend is het dezelfde avond nog te vinden in je favoriete podcast app.

Linkjes naar website, Facebook en Spotify