Het leuke onderdeel van ons vak is, dat we u kunnen informeren, dat we onze kennis mogen delen, of in nieuwere bewoordingen …. content leveren. Dit doen we met een blog als deze, maaarrr eens per week ook via de Gooisch Business podcast. De ene keer zijn de blogs voor een groot publiek geschikt, en andere keer, zoals vandaag met een tip voor belastingvrij schenken, zal een wat kleinere doelgroep gebruik kunnen maken van onderstaand idee, maar ook voor hen daarom niet minder leuk om te lezen.

We hebben het over het Jubeltonnetje ook wel … de eenmalige verhoogde vrijstelling voor koopwoningen. Hoewel deze regeling alweer een paar jaar bestaat, hebben we hier toch niet extreem veel aandacht aan besteed, en dat, terwijl er toch in 2019 reeds in Arts en auto voor werd geadverteerd. Ik leg het uit, in dit tijdschrift stond een advertentie waarin ouders op zoek waren naar gelijkgestemden om elkaar over en weer de kinderen een ton te schenken. Ik kom hier aan het einde op terug.

Er zijn eigenlijk maar twee voorwaarden om deze schenking belastingvrij te kunnen doen.

  1. De ontvanger is tussen de 18 en 40 jaar ennn, 2. het geld moet worden gebruikt t.b.v. de eigen woning.

Echterrrr, en nu komt het leuke, de gever hoeft niet per se je eigen vader of je moeder te zijn. Neen, sterker het kan een willekeurige derde zijn. Ennnn, de ontvanger mag het meer dan eens ontvangen. Begrijpt u nu de advertentie uit Arts en auto? Zoek een clubje van 10 rijke vriendjes bij elkaar en uw oogappeltjes zitten er deze winter nog warmpjes bij. Want ze kunnen op Funda voor een miljoen gaan zoeken.

Kortom, nog even door jubbelen nu het nog kan, want schenken kan ook slim. Nah, dat dus.

Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk proactief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt. Deze blog is mede tot stand gekomen, door Femke Vrij van Vrijgevig, www.vrijgevig.com

Immers, goed advies is als een investering … het levert u per definitie meer op dan het kost. Nah, dat dus.