VAR voor 2014 ook in 2015 geldig

Wilt u een nieuwe VAR aanvragen? Vanwege de komende nieuwe wet- en regelgeving geldt dit jaar het volgende: Blijft u hetzelfde soort werk doen onder dezelfde omstandigheden en voorwaarden? Dan mag u uw VAR voor 2014 ook in 2015 blijven gebruiken totdat de nieuwe wet- en regelgeving ingaat. U hoeft in dat geval dus geen nieuwe VAR voor 2015 aan te vragen. Deze regeling geldt voor alle geldige VAR’s die u voor 2014 hebt. Hebt u een nieuwe VAR nodig omdat het soort werk of de omstandigheden of voorwaarden waaronder u werkt, veranderen, dan vraagt u gewoon een VAR aan. Wilt u zeker weten of u wel of niet een VAR moet aanvragen, gebruik dan het hulpmiddel ‘Wel of geen Verklaring arbeidsrelatie aanvragen’. U vindt dit hulpmiddel op onze internetsite van de belastingdienst.

Momenteel worden er vele proefballonnetjes opgelaten. Zo denkt men er in Den Haag over de mkb-vrijstelling af te schaffen. Wellicht is u de discussie omtrent de bijtelling ook niet ontgaan. Etc. etc … Op vrijdag 21 november as besteden wij hier oa met Alain Camonier uitgebreid aandacht aan in onze uitzending van 6FM in Business.

Niet voor niets roepen wij vaak, dat onze adviezen niet klakkeloos gekopieerd kunnen worden. Wij krijgen vaak de vraag of het echt zo eenvoudig is om fiscaal voordeel te behalen. Ja en nee. Sommige zaken zijn door een oplettend administratie kantoor makkelijk voor u te tackelen. Andere zaken liggen wat genuanceerder en zijn vooral afhankelijk van uw specifieke situatie. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk pro actief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt.
……. een goed advies levert u vele malen meer op dan het kost.