Wegenbelasting voor 70 procent oldtimers. Bijna 70 procent van de 260.000 eigenaren van oldtimers in Nederland moeten vanaf volgend jaar wegenbelasting gaan betalen door de nieuwe belastingmaatregelen. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van VWE voertuiginformatie en -documentatie.

De bijna 63.000 bezitters van oldtimers op diesel of LPG (bijna een kwart van het totaal) worden het hardst geraakt. Zij moeten straks de volle mep aan wegenbelasting gaan betalen. In Nederland worden auto’s van 25 jaar en ouder bestempeld als oldtimers.

Nederland telt nog ruim 119.000 auto’s (45 procent van alle oldtimers) op benzine die in januari volgend jaar tussen de 25 en 40 jaar oud zijn. Eigenaren van deze auto’s moeten minimaal een kwart van het normale wegenbelastingtarief gaan betalen. Benzineauto’s ouder dan 40 jaar zijn volledig vrijgesteld van wegenbelasting.

Kwart van deze oldtimers Mercedes-Benz.
Van de oldtimers waarover straks belasting betaald moet worden, is maar liefst 1 op de 4 een Mercedes-Benz (ruim 47.000). Vooral de modellen 190-serie en 200-500-serie zijn populair. Veel automobilisten kochten deze auto’s voor dagelijks gebruik. Het niet hoeven betalen van wegenbelasting was een belangrijke reden. Sinds de nieuwe fiscale regels bekend zijn, is de handel in deze oudere auto’s voor dagelijks gebruik volledig ingezakt.

BRON:http://www.telegraaf.nl/overgeld/belastingen/21607710/__Wegenbelasting_voor_70_procent_oldtimers__.html