Het lijkt erop dat men in Den Haag een krant is gaan lezen. Want … volgens onze Minister van Financiën ……

“De lasten zijn de laatste jaren zwaar omhooggegaan tijdens de crisis. De coalitie is eensgezind dat er ruimte moet komen voor lastenverlichting. Voor veel spaarders ligt de rente lager dan de belasting die erover wordt geheven. De vermogensrendementsheffing gaat nu uit van een rendement van vier procent. Maar gewone spaarders halen dit door de lage spaarrente niet. Beleggers weer wel, die hebben goede beleggingsjaren gehad. We gaan kijken naar een manier om de vermogensbelasting rechtvaardiger te maken.”

Voor uw info ….

Banken denken momenteel na over een negatieve rente op uw spaartegoeden, terwijl men in Den Haag nog altijd denkt, dat u gemiddeld 4% rendement behaalt. Let wel …. over deze eerder zuur verdiende centen, waar u dus ook al eens belasting over heeft betaald, heft men in Den Haag nogmaals de zgn vermogensbelasting. Minister Dijsselbloem (Financiën) beloofde eerder deze week op Prinsjesdag plannen te presenteren om de vermogensrendementsheffing aan te pakken.

Wellicht een laatste nuance … het betreft slechts een voornemen !

Let wel … niet voor niets roepen wij vaak, dat onze adviezen niet klakkeloos gekopieerd kunnen worden. Wij krijgen vaak de vraag of het echt zo eenvoudig is om fiscaal voordeel te behalen. Ja en nee. Sommige zaken zijn door een oplettend administratie kantoor makkelijk voor u te tackelen. Andere zaken liggen wat genuanceerder en zijn vooral afhankelijk van uw specifieke situatie. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk pro actief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt.
……. Immers, de investering in een goed advies levert u vele malen meer op dan het kost.