Vakantiewoning of spaarcenten op de bank ?
Belastingvrij huurpenningen ontvangen, voorkomen dubbele belasting, het zouden zo maar eens voordelen kunnen zijn.

Vakantiewoning of spaarcenten op de bank ?
Belastingvrij huurpenningen ontvangen, voorkomen dubbele belasting, het zouden zo maar eens voordelen kunnen zijn.

Want , wellicht heeft u het ook al ergens voorbij zien komen …. de 2-jaars hypotheekrente ligt momenteel onder de 1%. Dat is de rente die u betaalt he ? Wilt u dat we het slechte nieuws over de rente die u krijgt op uw spaartegoeden nog even inwrijven, nee toch ? Terwijl ze er in Den Haag nog altijd van uitgaan dat u 4% krijgt op uw tegoeden en daar 30% belasting over betaald. Met andere woorden …. 1.2 betalen terwijl u minder krijgt, kortom spaargeld kost u uw geld.

De verhuur van een vakantiewoning zou zomaar eens meer kunnen opleveren. Want, mits u er geen compleet bedrijf van maakt, zijn de huurinkomsten onbelast. Uitgaande van een woning in Nederland, gaat de 1,2% nu over de WOZ waarde. Tel deze op bij de jaarlijkse onderhoudskosten, en het zou zo maar eens kunnen zijn, dat uw ‘gratis’ vakantie nu minder blijkt te kosten dan de 3 weken camping in de Languedoc.

Stel u overweegt, gezien het weer in ons kikkerlandje een optrekje over onze landsgrenzen, dan kan het, afhankelijk van het land, ook nog eens zijn dat deze 4% belasting in de voorkoming dubbele belasting wegvalt.

Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk pro actief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt.

Immers, goed advies levert u per definitie meer op dan de investering.