Belastingdienst, pensioengat, jaarruimte

Uit BV naar de eenmanszaak
Een BV kent helaas niet enkel voordelen.

Een BV kent helaas niet enkel voordelen. De initiële kosten van oprichting zijn hoger, de echte voordelen behaal je vaak pas in combinatie met een holding, 2 BV’s dus, het jaarlijks onderhoud is onder andere daarmee duurder dan bijvoorbeeld een eenmanszaak en fiscaal gezien eigenlijk pas interessant bij winsten van enkele tonnen per jaar. Lees … winst he, geen omzet.

Naast het fiscale voordeel bestaat er een tweede belangrijke overweging om voor een BV te kiezen. Het beperken van de aansprakelijkheid. Zie het als een soort van verzekering mochten zich onverwachte zaken voordoen, hetgeen igv een emz ook impact op prive hebben kan.
Mocht dit laatste nu niet van toepassing zijn, u levert bijvoorbeeld een product of dienst met weinig tot geen risico, en de winsten zijn niet van het niveau als hierboven omschreven, dan kunt u ervoor kiezen afscheid te nemen van de BV.

Deze omzetting kan op een zgn ‘ruisende’ methode. Het voordeel van deze optie is dat u bijvoorbeeld ook weer in aanmerking komt voor de voordelen waar alle starters onder voorwaarden van kunnen genieten.

Voor meer zgn eindejaarstips, zie de bijlage van het NBA. Eindejaarstips_2014_Fiscaal_Kenniscentrum_NBA

Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk pro actief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt.

Immers, de investering in een goed advies levert u vele malen meer op dan het kost.

 

SHARE US:

Submit to Facebook Submit to LinkedIn Submit to Twitter