Belastingdienst, pensioengat, jaarruimte

Belasting besparen met het pensioengat

Nog 1 x-tje dan, met het C-woord hebben we het wel gehad, toch ? Omzetten stijgen al weer een tijdje. De winsten die daar bij horen, maken dat u weer belasting mag betalen, kortom er zijn niet enkel voordelen.  Maar … wellicht hebben de afgelopen jaren ook geleid tot een tekort in het pensioen voor later. Wellicht heeft u minder gereserveerd dan mocht en wenst.

Daar ligt dus precies een kans !  … Want, mocht u uw centen liever afstorten in een vorm van pensioen richting u zelf dan dat u ze naar Apeldoorn gireert ?  Bekijk dan eens of u over de afgelopen jaren nog ongebruikte ruimte heeft.

Dit kunt u bijvoorbeeld doen met deze tool van BrightPensioen. JaarruimteTool 2015 Daarnaast kent deze partij een bijzondere vorm van dienst verlenen. Het werkt bijzonder simpel. U blijft individueel eigenaar. Het levert meer op dan banksparen. Ze werken bijvoorbeeld niet met rare (hoge) kostenstructuren, die een negatief effect hebben op de hoogte van uw pot aan het einde van de rit. Ze werken juist met een vast tarief per maand, ongeacht de hoogte van uw premie.

Beluister hier het fragment, zoals dat bij 6FM in Business te horen was.
https://www.6fm.nl/apps/www/audio/podcasts/1080595/6FM%20in%20Business%20-%20Sjaak%20Zonneveld%20van%20BrightPensioen

Let wel … niet voor niets roepen wij vaak, dat onze adviezen niet klakkeloos gekopieerd kunnen worden. Wij krijgen vaak de vraag of het echt zo eenvoudig is om fiscaal voordeel te behalen. Ja en nee. Sommige zaken zijn door een oplettend administratie kantoor makkelijk voor u te tackelen. Andere zaken liggen wat genuanceerder en zijn vooral afhankelijk van uw specifieke situatie. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk pro actief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt.

Immers, de investering in een goed advies levert u vele malen meer op dan het kost.

 

SHARE US:

Submit to Facebook Submit to LinkedIn Submit to Twitter