Motor op de zaak? … dan geen bijtelling op de salarisstrook
Maar ook als u al een auto op de zaak heeft bijvoorbeeld.

Motor op de zaak? … dan geen bijtelling op de salarisstrook

Maar ook als u al een auto op de zaak heeft bijvoorbeeld.
Het privé gebruik van een motor van de zaak hoef je, anders dan bij een auto van de zaak, niet door te geven aan de belastingdienst. Voor een motor geldt namelijk geen forfaitaire bijtelling.
Bij een motorfiets op de zaak worden de aanschaf en de gebruikskosten volledig verantwoord in je onderneming. Hierop moet dan wel een correctie voor het werkelijke privé gebruik plaatsvinden. Hiervoor dien je bij te houden hoeveel privé kilometers en hoeveel totaal kilometers je op jaarbasis met de motor rijdt. De verhouding tussen de privé en totale kilometers vormt de verhouding voor het deel van de kosten en btw dat gecorrigeerd dient te worden. Kosten en btw van privé kilometers komen op die manier niet voor aftrek in aanmerking. De verhouding van de kosten en de btw die zien op het zakelijk gebruik van de motor zijn daarmee aftrekbaar in je onderneming. Ter info … kilometers die gemaakt worden ten behoeve van woon-werk verkeer kunnen als zakelijk aangemerkt worden.

Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk pro actief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt.

Immers, goed advies is als een investering … het levert u per definitie meer op dan het kost.