In deze serie over hoe je meer omzet genereert als ondernemer hebben we het al over verschillende dingen gehad. Van een goed werkende en vindbare website (denk dan dus vooral aan SEO & SEA), je social media op orde en netwerken op verschillende manieren. Bij beide blogs gaf Lars ook zijn visie, daarom in deze laatste blog van de serie Meer omzet: de Lars methode.

En nu zal het u niet heel erg verbazen, maar dat is toch wel een combinatie van hetgeen al gezegd en geschreven is. Het gaat er natuurlijk om dat jij als ondernemer on top of mind bent bij die bestaande of nieuwe klant. En daar moet je dan dus zichtbaar voor zijn. Hoe je dat doet of kan doen is al beschreven in blog #1 en #2. Kies vooral een manier die bij jou past. En nóg belangrijker: doe niet zomaar iets. Maak een plan, zorg voor een strategie. Meestal is het een mix & match van manieren. Zoals bloggen, podcast, social media én een goeie website. 

Oké, dus je zorgt voor zichtbaarheid. Daardoor word je gezien en ben je on top of mind. Dat geldt voor bestaande klanten, want die wil je behouden en sterker nog, die kunnen groeien. Maar ze zorgen er ook voor dat je nieuwe klanten krijgt. Omdat zij tevreden zijn, omdat zij positief over jou spreken, omdat zij jou aanbevelen.

Naast autonome groei, bestaat er een geheel andere manier om meer omzet te behalen, te weten door overnames. Door een ander bedrijf over te nemen, voeg je in één klap een heel klantportfolio toe aan je huidige klanten. Easy does it….. en zo is het want, het is niet voor niets dat hier veel literatuur over beschikbaar is.

Sterker Prof. Tse van Nyenrode, zei niet alleen “there is no such thing as free lunches”, hij zei bijvoorbeeld ook, dat van alle nieuwe initiatieven na 5 jaar 90% niet succesvol is gebleken. Maarr, en nu komt ie … tevens zei hij, als je een bedrijf overneemt en dat naar je eigen hand zet is deze strategie tot 300% meer succesvol. En daar is een reden voor, een bestaand bedrijf heeft immers een client base, een cash-wheel dat reeds draait, een bewezen concept. Over winkansen gesproken, nah, dat dus.