De afgelopen tijd verschenen er regelmatig negatieve berichten in de krant over het functioneren van de Belastingdienst met als dieptepunt het opstappen van Staatssecretaris Weekers. Maar er is dan ook wel behoorlijk wat aan de hand bij de Belastingdienst.

Allereerst alle toestanden met de Toeslagen. Hadden we eerst de grootschalige fraude door Bulgaren, die door middel van katvangers onterecht vele miljoenen euro’s ontvingen aan zorg- en huurtoeslag, Recentelijk kregen honderdduizend Nederlanders hun toeslagen helemaal niet, vanwege uitvoeringsproblemen omdat er nog maar 1 rekeningnummer kan worden gebruikt.

Belastingtelefoon

Ook de Belastingtelefoon ligt weer eens onder vuur. De Consumentenbond heeft een onderzoek gedaan en vijftig vragen voorgelegd aan de medewerkers van de Belastingtelefoon. Tweederde van de gegeven antwoorden waren onvolledig of zelfs compleet onjuist!
En van de 15 vragen die werden doorgespeeld naar de zogenaamde specialisten van de Belastingdienst, waren er zelfs 12 fout! Een zware onvoldoende dus. Maar wat kan je ook verwachten van medewerkers die na een training van 6 weken geacht worden om op alle vragen het juiste antwoord te geven.

Zijn er dan ook nog positieve zaken te melden? Tuuuuurlijk, deze hebben wij in onze column op 6FM al even behandeld, terugluisteren kan hier.

Niet voor niets roepen wij vaak, dat onze adviezen niet klakkeloos gekopieerd kunnen worden. Wij krijgen vaak de vraag of het echt zo eenvoudig is om fiscaal voordeel te behalen. Ja en nee. Sommige zaken zijn door een oplettend administratie kantoor makkelijk voor u te tackelen. Andere zaken liggen wat genuanceerder en zijn vooral afhankelijk van uw specifieke situatie. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk pro actief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt.
……. een goed advies levert u vele malen meer op dan het kost.