KvK verkoopt uw naw info
Gisteravond was het weer eens zo laat …. Spreek ik met de eigenaar van … ? Dan weet je het eigenlijk al.

KvK verkoopt uw naw info
Gisteravond was het weer eens zo laat …. Spreek ik met de eigenaar van … ? Dan weet je het eigenlijk al. Meestal betreft het zakelijke energie, soms een nieuwe copier deze keer was het een aanbieder in onroerend goed beleggingen. Ik denk dan tuurlijk, doe me maar twee pandjes … en dat over de telefoon. Maar goed je hebt zelf ook een zaak, dus je staat iemand in ieder geval nog even netjes te woord. Waarbij je gezien de onfatsoenlijke manier waarop zo een telefoontje soms beëindigd wordt door de vaak anonieme beller, zoooo een spijt hebt, dat je het gesprek niet eerder zelf al afgekapt zou hebben.

En hoe komen deze call centers men aan uw naw-info ? …. Van een instantie … een overheidsinstantie, alwaar je wettelijk verplicht bent je ziel en zaligheid achter te laten du moment je een eigen bedrijf start. Deze instantie, zonder winstoogmerk (althans de laatste keer dat ik keek), verkoopt uw naw info aan bovenstaande bedrijven. Daar kunnen we een heleboel van vinden, maar ik heb niet de illusie het beleid van de KvK op dit vlak en korte termijn te kunnen beïnvloeden.

Toch is er hoop, want hoewel redelijk verstopt op de website, bestaat er een mogelijkheid te voorkomen dat uw naw info in de toekomst verkocht wordt door de KvK. Want waar het handelsregister u als 1e optie het zgn Bel-Me-Niet-Register oppert, waarvan we allemaal de vooroordelen kennen, is er verderop een extra optie … de zgn non-mailing-indicator.

Zie KvK non-mailing de link voor de non mailing indicator, en zie KvK deel 1 voor een eerdere gerelateerde blog.

Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk pro actief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt.

Immers, goed advies levert u per definitie meer op dan de investering.