Herstelbrief over belastingteruggaaf 2011

05-06-2013, Hebt u onlangs een brief van de belastingdienst ontvangen waarin stond dat u belasting kunt terugkrijgen als u aangifte doet over 2011? In een aantal gevallen is deze brief ten onrechte verstuurd. Als dat voor u geldt, ontvangt u uiterlijk volgende week een herstelbrief met excuses en een uitleg.

Het bedrag van de teruggaaf dat wordt genoemd in de brief, is in een aantal gevallen niet juist. Dit kan voor u 1 van deze gevolgen hebben:
◾U krijgt over 2011 een lager bedrag terug dan in de brief staat.
◾U krijgt geen belasting terug over 2011, maar u hoeft ook geen belasting te betalen.
◾U moet belasting betalen over 2011.

Als u een herstelbrief ontvangt, leest u daarin wat uw situatie is en wat u kunt doen. Als u geen herstelbrief ontvangt, kunt u ervan uitgaan dat u de eerdere brief terecht hebt ontvangen.
BRON:http://www.belastingdienst.nl/belangrijk_nieuws/belangrijk_nieuws_prive.html

++++++++++++++++++++++++
Belastingdienst verstuurt onterecht brief teruggaaf
De Belastingdienst heeft onterecht brieven gestuurd waarin mensen wordt voorgespiegeld dat zij belasting terug kunnen krijgen. De ontvangers van de brief zouden in aanmerking komen voor belastingteruggaaf als zij hun aangifte over 2011 zouden doen.

In totaal heeft de fiscus 520.000 brieven gestuurd aan mensen die over 2011 geen aangifte hebben gedaan. Volgens de fiscus hadden zij nog recht op teruggaaf als ze alsnog aangifte zouden doen. Dat is echter niet overal goed gegaan, schrijft de Belastingdienst op zijn website.

Volgens een woordvoerder van de Belastingdienst gaat het om 35.000 gevallen. Zo’n 21.000 mensen hadden de brief helemaal niet moeten ontvangen, aldus de zegsman. Zij krijgen geen belasting terug maar hoeven ook niets te betalen.

Daarnaast krijgen ruim 11.000 mensen een lagere teruggaaf dan vermeld. Verder moeten 3000 mensen zelfs nog extra belasting betalen als zij aangifte doen.

Deze mensen krijgen “uiterlijk volgende week” een herstelbrief, met daarin de juiste gegevens.
BRON:http://www.telegraaf.nl/overgeld/belastingen/21627771/__Belastingdienst_verstuurt_onterecht_brief_teruggaaf__.html