Inkeerregeling zwartspaarders even versoepeld. DEN HAAG – De inkeerregeling voor zwartspaarders wordt tijdelijk versoepeld. Dat maakte staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) maandag bekend. Zwartspaarders die zich voor 1 juli 2014 bij de Belastingdienst melden, hoeven geen boete te betalen.
„Daarna is het over met de coulance”, aldus de bewindsman. Hij neemt de maatregel in aanloop naar een nieuw heffingsysteem. Daarin worden de regels voor kwaadwillenden strenger. Zwartspaarders en fraudeurs kunnen straks nog 12 jaar worden aangeslagen voor inkomsten en vermogen die ze hebben verzwegen.
De fiscus jaagt al enkele jaren op zwartspaarders. Tussen 2009 en 2011 hebben zwartspaarders bij de Belastingdienst een vermogen van ongeveer 3,1 miljard euro opgebiecht via de inkeerregeling. Dit heeft de Staat circa 600 miljoen euro aan belastinginkomsten opgeleverd.
In april meldde het ministerie van Financiën de indruk te hebben dat het aantal zwartspaarders dat schoon schip wil maken toeneemt. De eerste maanden van dit jaar hadden zich al 250 zwartspaarders gemeld die schoon schip willen in hun spaarpot. In 2011 en 2012 waren het er respectievelijk 384 en 315 over het gehele jaar.
Bron: http://www.telegraaf.nl/overgeld/belastingen/sparen-beleggen/21860430/__Soepel_met_zwartspaarder__.html

zie tevens …. toch boete zwartspaarders … http://www.telegraaf.nl/dft/21633130/__Toch_aanslagen_zwartspaarders__.html

foto - geld

SHARE US:

Submit to Facebook

Submit to LinkedIn

Submit to Twitter