BTW op konijnenvoer = 6% …. en op Cavia voer = 21%
We hadden als kop ook BTW Bijzonderheden kunnen kiezen, maar dat schijnt minder aantrekkelijk doorklikken te zijn voor de zgn koppensnellers.

BTW op konijnenvoer = 6% …. en op Cavia voer = 21%

We hadden als kop ook BTW Bijzonderheden kunnen kiezen, maar dat schijnt minder aantrekkelijk doorklikken te zijn voor de zgn koppensnellers. Want zo was de aanleiding … ons Nederlandse belastingstelsel blijft vol met polderoplossingen zitten. Immers, zo denkt men in Den Haag nog altijd 100% van de bevolking tevreden te moeten stellen en denkt men er menselijk gedrag en handelen positief te kunnen sturen met verschillen in de hoogte van de diverse belastingen.

Dat dit vaak niet werkt is geen geheim toch? Voorbeeldje …. vraag een gemiddelde zakelijke hybride rijder hoe vaak zijn auto aan de stekker hangt. Wellicht kent u onze uitspraak ….water en belasting .. 2 zaken die op het 1e gezicht niets met elkaar te maken hebben … kennen wel degelijk een zeeeer belangrijke overeenkomst … te weten …. beiden zoeken automatisch het laagste punt op.

Enfin … een paar leuke voorbeelden uit de zgn agrarische goederen…
Niet beslagen hout oftewel rondhout = 6% … het gekloofde hout voor uw openhaard = 21%
Ongebrande pinda’s = 6, pindaschaafsel = 21
Bloemen = 6% … planten = 21%
En nog altijd de leukste …. Konijnenvoer = 6% …. Cavia voer = 21%

Hoewel er wellicht ooit rond 1830 v Chr. een logische reden bestond, wel / niet bewerkt …. Vallen al deze uitzonderingen in de geïnternationaliseerde internet wereld anno 2016 toch niet meer uit te leggen aan een willekeurige consument zou ik denken. Heden te dage is het voor een willekeurig internetbedrijf toch extreem eenvoudig je in een woestijn te vestigen omdat ze daar amper belasting betalen?

Kortom, keep it simple … en ja, daar hangen een paar nadelen aan, maar het is wel een stuk eenvoudiger uit te leggen, te controleren en verhoogt ook zo maar eens de draagkracht.

Let wel … onze tips kunnen niet klakkeloos naar iedere specifieke individuele situatie gekopieerd worden. Fiscale voordelen zijn vaak eenvoudig te behalen, bij veel zaken ligt de kwaliteit in de nuance. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk pro actief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt.

Immers, goed advies is als een investering … het levert u per definitie meer op dan het kost.