Besparen op belastingen door te investeren in 2013

Investeringen in bedrijfsmiddelen komen niet in een keer in aftrek op uw bedrijfsresultaat, maar worden op de balans gezet en (meestal) in 5 jaar afgeschreven. Dat betekent dat er elk jaar een gelijk gedeelte van de aanschafprijs in aftrek mag worden gebracht op de winst. Als crisismaatregel is voor de tweede helft van 2013 de tijdelijke verruiming willekeurige afschrijving ingevoerd. Investeringen in bedrijfsmiddelen die van juli-december 2013 worden gedaan, mogen voor 50% ten laste worden gebracht op het resultaat van 2013.

Hoe werkt deze regeling?

Stel u investeert in een machine met een aankoopwaarde van €11.000. De restwaarde van de machine na vijf jaar is € 1.000. Normaal kunt u dan gedurende vijf jaar een bedrag van€ 2.000 ten laste van uw resultaat brengen. Maar door de toepassing van de tijdelijke verruiming willekeurige afschrijving kunt u in 2013 € 5.000 ten laste van het resultaat brengen. Maw € 3.000 extra, alwaar geen belasting over verschuldigd is. Geld wat in deze barre economische tijden goed van pas kan komen.

Let op!
Deze regeling vervalt per 31 december 2013. Als u dus nog overweegt om te investeren, doe dat dan in ieder geval voor het einde van dit jaar.

Plus: Versneld afschrijven is niet altijd voordeliger. Wilt u weten welke oplossing voor u het beste is, neem dan contact op met ons kantoor. Onze fiscalist kan u er alles over vertellen. Bovenstaande is gebaseerd op huidig bekend zijnde wet- en regelgeving en in algemene bewoordingen omschreven, individuele omstandigheden kunnen afwijken.