EENVOUDIG EN SNEL RUIM 2000 EURO BELASTING BESPAREN / VERDIENEN?

Het is bijna januari, kortom tijd voor een paar fiscale eindejaar tips. In dit geval een tip voor de “kleine ondernemers” onder ons. SBes

Wat houdt deze regeling in?
Op het Btw-bedrag dat u als ondernemer moet afdragen aan de Belastingdienst kunt u belastingvermindering krijgen. U moet daarvoor wel aan de volgende drie voorwaarden voldoen:
• U bent een natuurlijk persoon of een combinatie van natuurlijke personen, zoals een eenmanszaak, een maatschap of een vennootschap onder firma.
• U moet na aftrek van de voorbelasting minder dan € 1.883 btw betalen in een jaar.
• U voldoet aan uw administratieve verplichtingen voor de btw.

Komt u hier over 2013 voor in aanmerking?
Check of u in 2013 onder het genoemde bedrag van € 1.833,- blijft, waardoor u een deel van de btw die u normaal gesproken zou afdragen kunt besparen. Als u onder het bedrag van € 1.336,- blijft, hoeft u de btw zelfs helemaal niet af te dragen!

Mocht u net boven de eerder genoemde bedragen blijven, dan is het wellicht interessant dit jaar nog een zakelijke uitgave te doen, waardoor u net wel onder het bedrag komt. Dus schaf die zakelijke iPad, fiets of PC toch nog in 2013 aan.

Een tweede tip
En wanneer u toch aan het investeren slaat, houd dan het drempelbedrag voor de investeringsaftrek in de gaten. Wanneer de gezamenlijke investeringen in bedrijfsmiddelen in een jaar meer dan € 2.300,- bedragen, levert dat een extra aftrekpost op van 28% over het totale investeringsbedrag. Ook hier loont het dus voor de kleine ondernemer om investeringen zoveel mogelijk te clusteren.

Rekenvoorbeeld
Stel de af te dragen btw over de omzet komt uit op € 10.000,- en de voorbelasting bedraagt € 8.000,-. Een snel rekensommetje leert dat u € 2.000,- euro btw moet betalen.

Stel u schaft nog dit jaar een computer of een website aan waarover u € 750,- Btw betaalt. Normaal zou u daarmee het te betalen Btw-bedrag tot € 1.250,- verlagen. Met toepassing van de KO-regeling hoeft u echter helemaal niets te betalen. Sterker, als u de ook nog eens de investeringsaftrek toepast (28% over de aanschafwaarde van € 3.571,- excl. BTW) mag u zelfs € 1.000,- extra als aftrekpost opvoeren.

Wij krijgen vaak de vraag of het echt zo eenvoudig is om fiscaal voordeel te behalen. Ja en nee. Sommige zaken zijn door een oplettend administratie kantoor makkelijk voor u te tackelen. Andere zaken liggen wat genuanceerder en zijn vooral afhankelijk van uw specifieke situatie. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk pro actief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt.
……. een goed advies levert u vele malen meer op dan het kost.

Bespaar, bespaar,