6FM gaat ‘in Business’

De moeilijke tijden voor ondernemers hebben twee vrijwilligers van de lokale radio omroep 6FM, Kent Hanson en Lars van Loon, geïnspireerd tot het maken van een nieuw programma. En ze laten er geen gras over groeien. Vanaf eind oktober zijn beide heren met het programma 6FM in Business elke vrijdag tussen 16.00 en 17.00 live vanuit de studio ‘in de lucht’. Vanaf 1 januari 2014 zal het programma ook één keer per maand vanaf locatie gepresenteerd worden. Het radioprogramma wordt een mix van business afgewisseld met cultuur & lifestyle. “Een lokale kruising tussen Business Class van RTL 7, The Friday Move van BNR en vrijdagmiddag live van radio 1”, aldus Lars van Loon. “Maar we maken ons eigen programma, in onze eigen stijl en bieden een platform aan voor ondernemers in de regio.”

Met 6FM in Business richt de lokale omroep zich op een doelgroep, van mid 20 tot 60 jaar, met up tempo muziek, zoals soul en disco uit eind 70 / begin jaren tachtig. Maar het programma wordt opgebouwd rondom de gesprekken met de diverse gasten. Met als focus business en ondernemerschap, waarbij onderwerpen als crowdfunding, het begeleiden van start ups, maar ook de strijd die veel ondernemers voeren om te overleven regelmatig aan de orde zullen komen. Dat laatste is het stokpaardje van Lars van Loon, expert op het gebied van Finance & Control. “Dat is mijn werk, ik doe dat de dagelijks. Waarbij ik mij vooral bezig houd met goed luisteren, wat speelt er bij die ondernemer, en wat kunnen anderen ervan leren.” Kent Hanson, jazzkenner en presentator van onder meer Say Yes to Jazz op 6FM, gaat in op de wat meer luchtige zaken als lifestyle en cultuur. “Boten, auto’s, gastronomie, cabaret, dat zijn de onderwerpen waar je dan aan moet denken”, legt hij uit.

Geen reclamezendtijd
“We richten ons dus echt op de lokale ondernemers. Je bent bij 6FM in Business te gast omdat je een leuk, interessant verhaal te vertellen hebt als ondernemer en daar met veel passie over kunt praten. Zodra het de richting opgaat van een reclamepraatje grijpen we in,” aldus Lars van Loon. “We zijn en blijven een publieke omroep.” Reclame maken kan wel hoor … maar daarvoor hebben we reclame spots.

Duo presentatie
Beide heren zijn al een aantal jaar betrokken bij 6FM. Lars van Loon als bestuurslid en Kent Hanson als presentator van onder meer het jazzprogramma ‘Say Yes to Jazz’. Lars van Loon schuift af en toe aan als co host en zo ontstonden regelmatig geanimeerde gesprekken. “We kunnen elkaar heel goed enthousiasmeren, maar er is dus ook een duidelijke rolverdeling,” vertelt Lars van Loon. Ze zien hun samenwerking dan ook helemaal zitten.” Zelf dromen ze al over grote successen en zien zichzelf al in Cannes….. Het voelt toch een beetje als een jongensdroom, een eigen radioprogramma. Maar beide heren zijn al snel weer serieus en laten zien dat ze echt zeer gedreven zijn om van 6FM in Business een succes te maken. Tot slot roepen ze enthousiaste ondernemers uit de regio op die graag willen meewerken aan het nieuwe programma.

Voor meer informatie: www.6fm.nl of mail naar kent@6fm.nl / lars@6fm.nl
Bron: originele artikel.