U heeft wellicht inmiddels vernomen dat per 1 juli het verlaagde percentage van 6% BTW op verbouwingen niet nogmaals verlengd wordt. Er is echter wel een heel belangrijke nuance.

Het tijdelijk verlaagde btw tarief op de arbeidscomponent van verbouwingen en renovaties wordt niet nogmaals verlengd. Daarmee dienen deze werkzaamheden weer tegen het reguliere tarief van 21% te worden belast. De grondslag wordt bepaald door het moment waarop de verbouwing / renovatie is afgerond. Let wel …. Het lage tarief geldt nog altijd wel voor schilderen, stukadoren en isoleren.

Let wel … niet voor niets roepen wij vaak, dat onze adviezen niet klakkeloos gekopieerd kunnen worden. Wij krijgen vaak de vraag of het echt zo eenvoudig is om fiscaal voordeel te behalen. Ja en nee. Sommige zaken zijn door een oplettend administratie kantoor makkelijk voor u te tackelen. Andere zaken liggen wat genuanceerder en zijn vooral afhankelijk van uw specifieke situatie. Eén ding is wel zeker en makkelijk te realiseren. Door gezamenlijk pro actief en regelmatig uw financiën tegen het licht te houden kan het u niet ‘overkomen’ dat u fiscaal voordeel misloopt.
……. Immers, de investering in een goed advies levert u vele malen meer op dan het kost.